MARDİN'DE ?KÖY YAŞAM MERKEZİ'NDE KADINLAR, ÇOCUKLARIYLA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR - Son Dakika
Güncel

MARDİN'DE ?KÖY YAŞAM MERKEZİ'NDE KADINLAR, ÇOCUKLARIYLA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR

MARDİN'in Derik ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında, kırsal Subaşı Mahallesi'nde açılan Köy Yaşam Merkezi'ne gelen kadınlar, çocuklarıyla beraber okuma yazma öğreniyor.

12.01.2023 16:08  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN'in Derik ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında, kırsal Subaşı Mahallesi'nde açılan Köy Yaşam Merkezi'ne gelen kadınlar, çocuklarıyla beraber okuma yazma öğreniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan projeyle, köylerin cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla açılan Köy Yaşam Merkezlerinde, kırsal mahallelerde 36 çeşitli dalda 838 kursiyer eğitim görüyor. Derik ilçesine bağlı kırsal Subaşı Mahallesi'nde açılan Köy Yaşam Merkezine gelen kadınlar, çocuklarıyla beraber okuma yazma öğrenmeye başladı. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Çekmez,?Açtığımız bu kurslarla köylerimizin canlandırıldığını düşünüyoruz. Katılım da son derece yüksek, buna vesile olan herkese teşekkür ediyoruz? dedi.

Köy Yaşam Merkezi'nde okuma yazma öğretmenliği yapan Sevilay Sarıçiçek, anneleriyle beraber çocukların da gelerek hem bilgilerini pekiştirdiğini, hem de annelerine destek olduklarını belirterek, 'Eğitim verdiğim bu köyde 4'üncü yılım. Öğrencilerimle birlikte çocukları da geliyorlar. Çocuklar, annelerine destek ve psikolojik olarak daha da kendilerini iyi hissetmeleri amacıyla da geliyorlar. Ayrıca çok hevesli öğrencilerimiz var, daha da devam etmek istiyoruz' diye konuştu.

'BU KURS BENİM İÇİN ÇOK İYİ OLDU'

Açılan kursa katılan 6 çocuk annesi Gülsüm Derin, okuma ve yazma bilmediği için gittiği yerlerde sorun yaşadığını söyledi. Derin, 'Kaç yıldır hep okumak istiyordum. Bu kurs benim için çok iyi oldu. Okuma yazma öğreniyorum, güzel oldu benim için. Hiç okuma yazmam yoktu, kursa gelerek okuma yazmayı öğreniyorum. Aynı zamanda İş kurmak ve ehliyet almak da istiyorum' dedi.

Annesiyle beraber kursa katılan 8'inci sınıf öğrencisi Mihraç Derin şunları söyledi;

'Biz 6 kardeşiz, Allah razı olsun bu kurs sayesinde annem artık okuma yazma biliyor. Hastanelere gidince hiç bir şey bilmiyordu hep kapı önünde bekliyordu ve annemin üniversiteye gideceğine de inanıyorum. Burayı bitirince annem üniversiteye girecek, ona da çok inanıyorum?

MARDİN\'DE ?KÖY YAŞAM MERKEZİ\'NDE KADINLAR, ÇOCUKLARIYLA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MARDİN'DE ?KÖY YAŞAM MERKEZİ'NDE KADINLAR, ÇOCUKLARIYLA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement