Mardin'den İlk Hac Kafilesi Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Mardin'den İlk Hac Kafilesi Yola Çıktı

Mardin\'den İlk Hac Kafilesi Yola Çıktı

Hac ibadetini yerine getirecek 200 kişi, Mardin'den kutsal topraklara dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

07.08.2016 17:49

Hac ibadetini yerine getirecek 200 kişi, Mardin'den kutsal topraklara dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Mardin Havalimanı'nda kutsal topraklara Türk Hava Yollarına ait uçakla hareket eden kafilede 200 hacı adayı bulunuyor. Hacı adaylarının heyecanlı olduğu ve mutluluk gözyaşları döktüğü, yakınlarının ise buruk sevinç yaşadığı gözlendi.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, "Daha önce Mardin Havalimanı'ndan ilk umre kafilemizi yollamıştık. İlk defa Mardin Havalimanı'ndan bir hacı kafilesini uğurladık. Bu önemli bir gelişmedir" dedi.

Ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini aktaran Çoşkun, vatan ve milli iradeye sahip çıkmak için Türkiye'nin dört bir köşesinde vatandaşların meydanlardan olduğunu söyledi. Çoşkun, kutsal topraklarda ülkenin selameti ve birliği için hacılardan dua istediklerini vurguladı.

Çoşkun, şöyle konuştu:

"Mardin'den bu sene 515 hacı adayının kutsal topraklara göndereceğiz. Bugün ilk 200 kişilik kafilemizi uğurluyoruz. Yarın ise ikinci kafilemizi uğurlayacağız. 15 Ağustos'ta ise üçüncü kafilemizi uğurlayacağız. Daha önce Mardin Havalimanı'ndan ilk umre kafilemizi yollamıştık. İlk defa Mardin Havalimanı'ndan bir hacı kafilesini uğurladık. Bu önemli bir gelişmedir."

Hacı adayı Hatice Altundağ ise "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selam ediyorum. Onu çok seviyorum, kendisine Kabe'de dua edeceğim. Darbecileri orada Allah'a şikayet edeceğim. İnşallah ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek. Allah darbecileri kahretsin." ifadesini kullandı.

Kürtçe konuşan Fatma Yener de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve devlete dua edeceğini ifade etti.

Babasının ilk kez hacca gideceğini belirten Cemal Öner ise Allah'ın kutsal topraklara gitmeyi kendilerine de nasip etmesini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'den İlk Hac Kafilesi Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement