Marmaris'te Gıdadan Zehirlenenlerin Çoğu Taburcu Oldu - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Gıdadan Zehirlenenlerin Çoğu Taburcu Oldu

Marmaris\'te Gıdadan Zehirlenenlerin Çoğu Taburcu Oldu

Marmaris'te yedikleri yemekten zehirlenen kişilerden büyük bir kısmı taburcu edildi.

23.12.2013 23:20

Marmaris'te yedikleri yemekten zehirlenen kişilerden büyük bir kısmının taburcu edildiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçede bir yemek evinin bugün öğlen saatlerinde iş yerlerine ve okullara servis ettiği yemeklerden yiyerek zehirlendikleri iddia edilen ve Marmaris Devlet Hastanesi ile özel hastanelerde tedaviye alınan yaklaşık 150 kişiden çoğu taburcu edildi.

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Zafer Kemal Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 17.00'den itibaren çok sayıda kişinin baş dönmesi ve bulantı gibi şikayetlerle hastanelerine başvurduğunu söyledi.

Hastalara gıda zehirlenmesi tanısı konulduğunu belirten Çelebi, "Hastaların öğlen yedikleri yemekten zehirlendiklerini değerlendiriyoruz. Hastanemize 100'e yakın kişi başvurdu ve yapılan tedavilerin ardından büyük bir kısmını taburcu ettik. Hastalardan 5'nin tedavisi sürüyor, 15'ini ise tedbir amaçlı gözetim altında tutuyoruz" dedi.

Aynı şikayetle gece boyunca başvuranların olabileceğine işaret eden Çelebi, zehirlenen kişi sayısının sabah saatlerinde netleşeceğini kaydetti.

Bu arada, zehirlenenlerin yarısına yakınını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu tespit edildi.

Olayın duyulmasının ardından, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral ve Belediye Başkanı Ali Acar'ın yanı sıra aralarında AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk'ün de bulunduğu çok sayıda siyasi parti temsilcisi hastaneye gelerek hastaların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Polis ekipleri, yemek evinin servis ettiği yemekleri yiyen ancak hastanelere başvurmayan çalışanlar ve öğrencilere ulaşarak herhangi bir sağlık sorunlarının olup olmadığı konusunda araştırma yaptı.

Zehirlenme vakalarının ardından soruşturma başlatıldı. Söz konusu yemek evinin sahibi, ifadesine başvurulmak üzere Marmaris Polis Merkezi'ne götürüldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin de yemek evinde incelemeler yaptığı ve yemeklerden numune aldığı öğrenildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Gıdadan Zehirlenenlerin Çoğu Taburcu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement