Medine Müdafii Fahrettin Paşa Esenlerde Coşkuyla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Medine Müdafii Fahrettin Paşa Esenlerde Coşkuyla Anıldı

Medine Müdafii Fahrettin Paşa Esenlerde Coşkuyla Anıldı

Esenlerde Medine Müdafii Fahrettin Paşayı ve unutulmaz Medine savunmasını anlatan KOMUTAN adlı tiyatro oyunu sergilendi.

11.12.2014 11:10  Güncelleme: 11:17

Geceye çoğu gençlerden oluşan kalabalık bir seyirci topluluğu katıldı.Program İlçe Müftüsü Halil Şekercinin Fahrettin Paşayla ilgili konuşmasıyla başladı ve peşinde Fahrettin Paşayı büyük mücadelesini konu alan KOMUTAN adlı muhteşem tiyatro oyunu sergilendi.Müftü Şekerci;Fahrettin Paşaya ve Onun mücadelesine hayran olduğunu ve önceki görev yeri olan Ceyhan da yaptıkları iki minareli muhteşem camiye de Fahrettin Paşanın ismini verdiklerini anlattı.

Salonu dolduran seyirci Peygamber sevdalısı bu unutulmaz Osmanlı Paşasını ve zor şartlar altında Medineyi İngilizlere ve çapulculara karşı savunan,teslim etmeyen vefakar-cefakar Osmanlı askerlerinin mücadelesini adeta nefeslerini tutarak heyecanla ve duyguyla izledi.

'Son nefesimize,son mermiye ve son damla kanımıza kadar Medineyi teslim etmeyeceğiz,al sancağı indirmeyeceğiz.' Diye haykırıyordu Fahrettin Paşa.Düşman baskısıyla Medineyi terk etmelerini emreden fermanlar peş peşe gelmesine rağmen Fahrettin Paşa 'Biz Medineyi ve Hazreti Peygamber a.s.ı terk edemeyiz.'diyordu.
Salon hıçkırıklara boğulmuştu.Özellikle Hazreti Peygamberin mübarek kabrinin demir parmaklıklarına tutunan ve 'Biz Seni bırakamayız Ya Resulellah'diye haykıran ve feryad eden Fahrettin Paşanın zorla kendi subayları tarafından çıkarılması seyircileri gözyaşı ve hıçkırıklara boğdu.

Onu zorla çıkarmak mecburiyetinde kalan subay arkadaşları da gözyaşı ve hıçkırıklar içindeydi.
Peygamber sevdalısı bu büyük kahramanın 'Ben Seni bırakamam Ya Resulellah a.s.beni zorla götürüyorlar…'Diye feryadı adeta yürekleri dağladı

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Medine Müdafii Fahrettin Paşa Esenlerde Coşkuyla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement