Medyada Algı Yönetimi" Konulu Söyleşi - Son Dakika
Güncel

Medyada Algı Yönetimi" Konulu Söyleşi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Katılanlardan görüntü Melih Altınok'un konuşması Melih Altınok'a hediye verilmesi "Medyada Algı Yönetimi" konulu söyleşi Gazeteci-Yazar Altınok "Başkanlık sisteminin 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan tabloların tekrarlanmaması için faydalı olacağını düşünüyorum" Gazeteci-Yazar Melih Altınok, "Başkanlık sisteminin 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan tabloların tekrarlanmaması için faydalı olacağını düşünüyorum.

30.04.2016 23:03

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Katılanlardan görüntü

Melih Altınok'un konuşması

Melih Altınok'a hediye verilmesi "Medyada Algı Yönetimi" konulu söyleşi

Gazeteci-Yazar Altınok

"Başkanlık sisteminin 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan tabloların tekrarlanmaması için faydalı olacağını düşünüyorum"

Gazeteci-Yazar Melih Altınok, "Başkanlık sisteminin 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan tabloların tekrarlanmaması için faydalı olacağını düşünüyorum." dedi.

Altınok, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Karabük Temsilciliği tarafından özel bir hastanenin konferans salonunda düzenlenen "Medyada Algı Yönetimi" konulu söyleşide yaptığı konuşmada, modern cumhuriyetle birlikte medyanın ideolojik aygıt vazifesi görmesinin daha ön plana çıktığını söyledi.

Bağımsız ve özgür medya konusuna değinen Altınok, son yıllarda yeni bir merkez medya oluştuğunu vurguladı.

Altınok, medyada oluşan kutuplaşmanın sağlıklı olduğunu, toplumsal bir süreçten geçildiğini ve bu dönemde yaşanan sancıların normal olduğunu anlattı.

Bir soru üzerine gazetecilik faaliyetleri altında işlenen suçlara dikkat çeken Altınok, şunları söyledi:

"Ulusal güvenlik söz konusu olduğunda basın özgürlüğünün pekala sınırlandırıldığına dair pek çok örnek var. ABD'de ve dünyanın her yerinde. ABD'de Batı'da Avrupa'da ulusal güvenliği koruma hakkı devlet için doğal karşılanırken bu Doğu'da Ortadoğu'da Ön Asya'da nedense devletler için lüks sayılıyor. Bu kompleksten artık kurtulmak gerekiyor. Ben savcı ya da hakim değilim ama eğer ulusal güvenliği ciddi anlamda tehdit eden problemler varsa, bizlerin cebinde taşıdığı o sarı basın kartı bize başkalarına göre ayrıcalık falan tanımıyor. Gazeteci bir takım evrensel normlardan yana taraftır."

" Türkiye, parlamenter sistemi yakın tarihinde deneyimledi"

Başkanlık sistemi ve medyanın başkanlık sistemine bakış açısı konusunda gelen bir soruya Altınok, şöyle yanıt verdi:

"Türkiye, parlamenter sistemi yakın tarihinde deneyimledi. 150 yıllık bu sitem Türkiye'ye pek bir şey kazandırmadı. Yüksek enflasyon getirdi, işsizlik getirdi, terör getirdi, istikrarsız hükümetler getirdi, siyasi uzlaşı kültürünü ortadan kaldırdı, darbeler, muhtıralar getirdi. Başkanlık sisteminin 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan tabloların tekrarlanmaması için faydalı olacağını düşünüyorum."

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, KADEM Karabük Temsilcisi Hatice Bilici ve çok sayıda vatandaşın katıldığı söyleşi sonunda Altınok'a çeşitli hediyeler verildi.

Medyada Algı Yönetimi" Konulu Söyleşi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Medyada Algı Yönetimi' Konulu Söyleşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement