
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmek için gittiği İmralı Adası'ndan Gemlik ilçesine döndü.
İmralı Adası'nda hükümlü Abdullah Öcalan ve üç mahkumun yakınları, bayram öncesi görüşme için adaya gitti. Diğer hükümlü yakınları Pervin Oduncu, Felek Cızlaşmak ve Mazlum Poyraz ile birlikte adadan dönen Mehmet Öcalan, Gemlik Jandarma Komutanlığı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.
ÖCALAN 15 EKİM'DE AÇIKLAYACAK
İmralı adasındaki mahkum ağabeyi Abdualah Öcalan'a bayram ziyaretinde bulunan Mehmet Öcalan, açıklanan demokratikleşme paketi ile ilgili soruların Barış Ve Demokrasi Partisi'ne (Bdp) sorulması gerektiğini ifade ederek, "Paketin sürece bağlı olup olmadığını bilmiyorum. Ağabeyim Abdullah Öcalan, 'paket bizimle ilgili değildir' dedi. Bu paket hükümet ile devletin hazırladığı bir pakettir. Şu aşamada benim açıklayacağım bir şey yoktur. Ben düşüncelerimi 15 Ekim'de açıklayacağım" diye konuştu.
Öcalan, daha sonra adadaki hükümlülerden Cumali Karsu'nun yakını Pervin Oduncu ve Şeyhmus Poyraz'ın yakınları Felek Cızlaşmak, Mazlum Poyraz ve Harun Poyraz ile ilçeden ayrıldı.
Son Dakika › Güncel › Mehmet Öcalan: Kardeşim Düşüncelerini 15 Ekim'de Açıklayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.