Memurların Yağmur Altında Eylemi - Son Dakika
Güncel

Memurların Yağmur Altında Eylemi

Memurların Yağmur Altında Eylemi

Tokat'ta, alanlara çıkan memurlar sağanak yağış altında iş bırakma eylemi yaptı.

23.05.2012 15:08

Tokat'ta, alanlara çıkan memurlar sağanak yağış altında iş bırakma eylemi yaptı.

Memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde sağlanamaması üzerine, Türkiye genelinde olduğu gibi Tokat'ta da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan memurlar ellerinde dövizlerle slogan atarak eylem yaptı. İlk olarak Memur-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi. Başkan Çağlar, kamu görevlileri ve eğitim çalışanları olarak referandum sonrası aylarca yasayı beklediklerini belirterek, "Sonunda yasa çıktı ve masaya kilitlendik. Ek ödeme konusundaki talebimizi, toplu sözleşme masasında olmazsa olmazımız olarak ilan ettik. Çünkü 666 sayılı KHK ile farklı kurumlarda aynı unvanlar arası 'eşit işe eşit ücret' dengelemesi yapılırken, öğretmenler ve öğretim elemanları olarak kapsam dışında tutulduk. Tekliflerimize kapatılan kasayı, eylemlerimizle açacağız. Masada uzlaşarak almaya çalıştığımız haklarımızı almak için, gücümüzle, kararlılığımızla bugün alanlardayız" dedi.

YAĞMUR ALTINDA EYLEM

Daha sonra Kamu-Sen'e bağlı sendikalar ile KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyeleri alana girdi. Davul-zurna eşliğinde halay çeken eylemciler aniden bastıran yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Yağmura rağmen eylemlerine devam edenler "Yağmur bizi engelleyemez" şeklinde slogan atarken, "Beraber yürüdük biz yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey zammı" hatırlatıyor şeklinde şarkı söyledi. Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Sarı, basın açıklamasında eyleme katılanları ıslanmaya davet ederek, "Memurları, emeklileri enflasyona ezdirmedik deyip, ülkenin kaymağını yandaş çevrelere dağıtanları gördünüz. Mağdur edilen, unutulan 4/B'li ve diğer sözleşmeli çalışanlarımızın kadroya geçirilmesini, İş yerlerinde yaşadıkları sorunların çözülmesini beklerken aylarca çalışıp, günlerce müzakere ettiğimiz taleplerimizin neredeyse hiçbirinin dikkate alınmadığını görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşamışlardır" dedi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Ertan Uysal ise, "Yine alanlarda yine omuz omuza yan yanayız. Bu yağmurda hakları arayanlar bir daha AKP'ye seslenelim. AKP bizim sabrımızı daha fazla taşırma bir günlük iş bırakma eylemi buradan sana uyarı olsun. Bu eylemi 2-3 güne çıkaracağımızı deklare ediyoruz" diye konuştu.

Yağmurdan basın mensupları da nasibini alırken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memurların Yağmur Altında Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement