Mersin'de Ormancıların Yönetmelik Eylemi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Ormancıların Yönetmelik Eylemi

Mersin\'de Ormancıların Yönetmelik Eylemi

Mersin'de Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) üyesi orman muhafaza memurları, özlük haklarını ve sosyal güvencelerini ortadan kaldırdığını ileri sürdükleri Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ni...

20.03.2013 15:22

Mersin'de Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) üyesi orman muhafaza memurları, özlük haklarını ve sosyal güvencelerini ortadan kaldırdığını ileri sürdükleri Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ni protesto etti.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü önünde toplanan TOÇ BİR-SEN üyesi yaklaşık 100 orman muhafaza memuru, sloganlar atarak yönetmeliğe tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Atilla Olçum, bu yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Kurumlarımız çatışmadan, kırmadan, dökmeden, üzmeden, üzülmeden, yol yakınken, hepimizin yüreği yanmadan, çözüm adına Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nü girmiş olduğu bu çıkmaz sokaktan geri dönmeye, TOÇ BİR-SEN'in bir kez daha uzatmış olduğu diyalog elini tutmaya davet ediyoruz" dedi.

Yönetmeliğin düzenlenmesi için sendika olarak, çözüm önerileri sunduklarına dikkat çeken Olçum, "Yaz-kış, gece-gündüz demeden evlerinde eş ve çocuklarından günlerce ayrı kalarak, hiçbir can güvenlikleri olmadan, canları pahasına yurdumuzun akciğerleri ormanlarımızı koruyan ve gözetleyen, üretimden ağaçlandırmaya, onlarca iş kaleminden sorumlu orman muhafaza memurlarımızı, sosyal ve özlük hakları görmezden gelinerek, statü hukukundan kaynaklanan güvencelerinin yok sayılması bizleri fevkalade üzmektedir" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Ormancıların Yönetmelik Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement