Mersin'de Otogar Eziyeti - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Otogar Eziyeti

Mersin\'de Otogar Eziyeti

Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (MEŞOT) yazıhane kiralarının yüksek olduğunu öne süren firmaların boykotu nedeniyle yolcular, herhangi güvenlik önlemi ve yeterli aydınlatma olmayan arsalarda otobüslere biniyor.

27.02.2016 11:55

Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (MEŞOT) yazıhane kiralarının yüksek olduğunu öne süren firmaların boykotu nedeniyle yolcular, herhangi güvenlik önlemi ve yeterli aydınlatma olmayan arsalarda otobüslere biniyor.

MEŞOT'un 3 yıllık işletme hakkını 20 milyon liraya alan Şimşek Grubu ile yıllık 96 bin TL'yi bulan yazıhane fiyatlarını boykot eden otobüs firmalarının anlaşamaması, yolcuları perişan etti. Gece karanlığında, sokak aralarında ve boş arazilerde otobüse binip inen yolcular, nereden kalktığı belli olmayan otobüsleri güvensiz ortamlarda beklemek zorunda bırakılıyor. Özellikle gece seferlerinde yolculuk yapan kadın yolcular ıssız ve karanlık bölgelerde inip binerken, herhangi bir güvenlik önlemi bulunmuyor. Yolcular bu durumun can güvenliğini tehdit ettiğini ve bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi. Otogarın işletmecisi Şimşek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek, "Otobüslerin kalktığı yer hiç güvenli değil. Her yer kapkaranlık. Petrollerin bulunduğu yerler, sokak araları karanlık. Kızım Niğde'den geldi, ben gittim indiği karanlık yerden aldım. Otogar işletmecisi olmama rağmen. Şehir dışında okuyan kızlarımız var. Yolculuk yapan evlatlarımız var. Hepsinin, her an başı tehlikede, başlarına bir şey gelebilir. Görüyorsunuz yolcuların rezilliğini. İnsanlar mağdur. Gelin 'Mahkeme sonuçlanana kadar otogarda bedava oturun vatandaş mağdur olmasın' diyorum. Ona da yanaşmıyorlar. Bu duruma başta Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Trafik Şube Müdürü el atmalıdır"dedi.

TAHLİYE DAVASI SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin otogarda yaşanan sorun nedeniyle, yükümlülüklerini yerine getirmediğini öne sürdüğü Mersin Şimşek Grup şirketi aleyhinde açtığı tahliye davası sürüyor.

KAPATILIYOR

Otogar içerisine tamir ve bakım atölyesi kuran Mercedes de, 29 Şubat itibari ile yatırımını çekeceğini duyurdu. Şirketten yapılan yazılı açıklama, "1 Ekim 2015 tarihinde faaliyete geçirdiğimiz Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki (MEŞOT) tamir ve bakım atölyemizdeki faaliyetlerimizi, MEŞOT'ta yaşanan belirsizliklerin ne zaman sonuçlanacağının bilinmemesi nedeni ile 29 şubat 2016 tarihi itibari ile sonlandıracağımızı bilgilerinize sunarız" denildi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Otogar Eziyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement