Mersin'de Su Toplama Çukurları Dolu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mersin'de Su Toplama Çukurları Dolu

Mersin\'de Su Toplama Çukurları Dolu
03.04.2026 13:45

Mersin'deki yağışlar, orman yangınları için su toplama çukurlarını doldurdu; doluluk oranı yüzde 100.

Mersin'de son dönemlerde etkili olan yağışlar, olası orman yangınları için oluşturulan su toplama çukurlarını doldurdu.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünün açıklamasına göre, kent genelinde son günlerde etkili olan yağışlar su kaynaklarının dolmasını sağladı.

Yağışlarla olası yangınlar için kritik öneme sahip olan su toplama çukurları ve küçük ölçekli su depolama alanlarında doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, son yağışlarla su toplama çukurlarının tamamına yakınının dolmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Bu durumun yangınlara ilk müdahale süresini kısaltacağını ve sahadaki etkinliği artıracağını kaydeden Ataş, "Ancak unutmamalıyız ki yangınla mücadelede en önemli unsur, yangının hiç çıkmamasıdır. Bu nedenle vatandaşlarımızdan özellikle yaz aylarında çok daha dikkatli ve duyarlı olmalarını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Bu arada, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince su toplama çukurlarının düzenli bakımı ve temizliği, mevcut alanların kapasitesinin artırılması ve yeni su toplama noktalarının oluşturulmasına yönelik faaliyetler aralıksız sürüyor.??????????????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de Su Toplama Çukurları Dolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement