Mersin'de Yazdan Kalma Günlerde Doğa Gezisi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Yazdan Kalma Günlerde Doğa Gezisi

Mersin\'de Yazdan Kalma Günlerde Doğa Gezisi

Türkiye'nin birçok bölgesinde kış şartları etkili olurken, Mersin'de yazdan kalma güneşli hava nedeni ile şehir stresinden kaçmak isteyenler tarihi ve doğal mekanlara akın ederek, güneş ve ılık havanın keyfini çıkartıyor.

23.12.2015 15:00

Türkiye'nin birçok bölgesinde kış şartları etkili olurken, Mersin'de yazdan kalma güneşli hava nedeni ile şehir stresinden kaçmak isteyenler tarihi ve doğal mekanlara akın ederek, güneş ve ılık havanın keyfini çıkartıyor. Mersin Dağcılık ve Spor Kulübü (MERDAK), her hafta sonu kentin farklı noktalarına gezi düzenliyor. Mersin il sınırları içinde farklı parkurlara düzenlenen gezilerin yanı sıra, Silifke İlçesi'ndeki Uzuncaburç, Olba Antik Kenti, Erdemli İlçesi'ndeki Kanlıdivane, Kızkalesi, Sebaste Antik Kenti ve Adamkayaları, Şeytan Deresi Kanyonu gibi turizmin gözde merkezlerine gerçekleştirilen gezilere büyük ilgi gösteriliyor. Yılda yaklaşık 8 bin kişiyi farklı noktalara taşıyarak, hem doğa sporları yaptıran hem de kültür gezilerine götüren MERDAK, son olarak yaklaşık 60 kişilik bir grubu merkez Toroslar İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıkta yer alan Değirmendere Mahallesi'ne götürerek trekking yaptırdı. Buradan başlayan yürüyüş, Torosların eteğindeki vadilerden, kanyonlarda geçilerek Horozlu Mahallesi'nde tamamlandı.

MERDAK Başkanı Hüseyin Tunç, gezilerle kentin iç turizmde de ön plana çıkması için çalıştıklarını söyledi. Türkiye'nin dört biryanından gezginlerin düzenlenen etkinliklere katılmayı ihmal etmediklerini vurgulayan Tunç, " Türkiye Dağcılık Federasyonu'na bağlı bir kulüp olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Mersin'de yılın 360 günü, 52 hafta dağcılık ve doğa sporları yapıyoruz. Etkinliklerimizde doğaseverleri doğa ile buluşturuyoruz. Mersin'in müthiş doğa güzellikleri ve tarih var. Doğaseverler şehrin sıkıcı günü ve stresinden kurtulmak için Mersin'in hem tarihi mekanlarını hem de doğası görüp keşfediyor. Bu konuda yoğun bir talep var. Bizde kulüp olarak insanlarımızı, ormanla, dağla, su ile buluşturuyoruz. Mersin'de bir saatlik mesafede kar ve, denizi görme imkanı var." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Yazdan Kalma Günlerde Doğa Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement