Suriyeliler Mersin'de Resim Sergisi Açtı - Son Dakika
Güncel

Suriyeliler Mersin'de Resim Sergisi Açtı

Suriyeliler Mersin\'de Resim Sergisi Açtı

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde eğitim gören 500 Suriyeli öğrenci ve kursiyerin yaptığı, 500 eserden oluşan resim ve el işi sergisi düzenlenen törenle açıldı.

03.05.2016 15:58  Güncelleme: 10:28

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde eğitim gören 500 Suriyeli öğrenci ve kursiyerin yaptığı, 500 eserden oluşan resim ve el işi sergisi düzenlenen törenle açıldı. Sergide barış ve sevgi temasını işlenmesi dikkat çekti.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Müdürlüğü'nce Suriyeli göçmenlere yönelik açılan özel eğitim kurumunda kurs gören 500 Suriyeli, yaklaşık 5 aydır gördükleri eğitim sonunda resim ve el işi sergisi açtı. Özel eğitim kurs binasındaki serginin açılışı ise Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur, okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törenle yapıldı.

Suriyeli minik öğrencilerin bir gösteri sunduğu sergiyi gezen Mehmet Metin, sergiden çok etkilendiğini söyledi. Suriyelilerin misafirleri olduğunu belirten Metin, "Özel eğitim kurumunda 500 diğer okullarda ise yaklaşık 150 öğrenci eğitim görmektedir. Suriyeli öğrencilerin hazırlamış olduğu resim ve el işi sergisinde dikkatimizi çelen en önemli olay, savaştan gelmelerine karşın resim ve sergide hiçbir savaş ibaresi yok. Bütün eserler sevgi ve barışı temsil ediyor. 500 eserden oluşan bu sergiye emek veren herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Sergide, Türk ve Suriye bayraklarının yan yana konularak kardeş ve sevgi temasının işlenmesi de dikkat çekti. Sergide ayrıca davetlilere Suriye'ye has yemek ve tatlılar ikram edildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeliler Mersin'de Resim Sergisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement