Mezarlık Ziyaretine Gelenlere Ücretsiz Fidan - Son Dakika
Güncel

Mezarlık Ziyaretine Gelenlere Ücretsiz Fidan

Mezarlık Ziyaretine Gelenlere Ücretsiz Fidan

Zonguldak, Bartın ve Karabük'te, arife günü mezarlıkları ziyaret edenlere ücretsiz olarak toplam 16 bin ıhlamur, mavi selvi ve sedir fidanı dağıtıldı.

14.10.2013 16:48  Güncelleme: 16:58

Zonguldak, Bartın ve Karabük'te, arife günü mezarlıkları ziyaret edenlere ücretsiz olarak toplam 16 bin ıhlamur, mavi selvi, fıstık çamı ve sedir fidanı dağıtıldı.

Zonguldak'ta fidan dağıtımı, bayram nedeniyle ziyaretlerin en yoğun olduğu belediyeye ait Asri Mezarlık'ta yapıldı. Arife günü yakınlarının mezarlarını ziyaret edip, mezarlığa fidan dikmek isteyenlere mavi selvi, evlerinin bahçelerine dikmek isteyenlere ise ıhlamur, fıstık çamı ve sedir fidanı dağıtıldı. Mezarlığa girişte mavi selvi fidanlarını alanlar mezarlıkta belirlenen uygun yerlere dikim yaptı. Ziyaretçiler, daha sonra da yakınlarının mezarları başında dua etti.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, sadece Zonguldak'ta Asri Mezarlık'ta 1600 fidan dağıttıklarını söyledi. Çelebi, Zonguldak, Bartın, Karabük, Safranbolu, Yenice, Ulus, Devrek, Dirgine ve Ereğli Orman İşletme Müdürlükleri'nce toplam 16 bin fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Çelebi, şöyle konuştu

Mezarlığa dikim yapmak isteyenlere mavi selvi, bahçelerine dikeceklere ise diğer fidanlardan dağıtıyoruz. Amacımız, vatandaşımızda ağaç sevgisini geliştirmek ve fidanların konulduğu poşetlerde yazan 'Alo 177' yangın ihbar hattı konusunda bilinçlenmelerini sağlamaktır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mezarlık Ziyaretine Gelenlere Ücretsiz Fidan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement