Mezitli'nin Sağlık Haritası ve Eylem Planı Çıkarılıyor - Son Dakika
Güncel

Mezitli'nin Sağlık Haritası ve Eylem Planı Çıkarılıyor

Mezitli\'nin Sağlık Haritası ve Eylem Planı Çıkarılıyor

Mezitli Belediyesi, Dünya Sağlıklı Kentler Ağı’na üyelik başvurusunun ardından, ‘Mezitli Kent Sağlık Profili ve Eylem Planı’na hazırlanıyor.

24.10.2017 17:06

Mezitli Belediyesi, Dünya Sağlıklı Kentler Ağı'na üyelik başvurusunun ardından, 'Mezitli Kent Sağlık Profili ve Eylem Planı'na hazırlanıyor. Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile birlikte 'Sağlıklı Kent Mezitli' temasıyla hazırlanan planda, sağlık altyapısına erişim, kentin sağlık envanterinin çıkarılması ve koruyucu sağlık hizmetlerine erişim konularında ilçenin haritası çıkarılacak.

Mezitli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, projenin hazırlanması aşamasında kurum içi toplantı düzenlendi. Toplantıya, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve birim müdürlerinin yanı sıra MEÜ Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Yasemin Sarıkaya Levent, Yrd. Doç. Dr. Ali Cenap Yoloğlu, Yrd. Doç. Dr. Tolga Levent, Yrd. Doç. Dr. Sinan Burat, Doç. Dr. Ahmet Öner Kurt, Araştırma Görevlisi Serkan Gökalp ve Uzman Servet Karaca katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Levent, toplantıda yaptığı sunumda, Mezitli halkının sağlık profili ve beklentilerine ilişkin bilgiler aktardı. Raporun Kasım ayı başında tamamlanarak başvurunun yapılacağı bilgisi verilen sunumda, bu tür kapsamlı bir araştırmanın Türkiye'de sadece Mezitli Belediyesi tarafından hazırlandığı vurgulandı.

Toplantıda konuşan Başkan Tarhan, 'Sağlıklı Kent' olgusunun toplumda yeterince algılanmadığına dikkat çekerek, "Mutlu Kent Mezitli diyerek çıktığımız bu yolda biliyoruz ki, ancak sağlıklı olan insan mutlu olabilir. Mezitli Belediyesi olarak kalite yönetim sistemimizi geliştirerek sağlıklı hizmet üretebilmek için adımlar atıyoruz. Vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam ve spora teşvik etmek amacıyla birçok projeye imza attık. Kentimizin gelişmesi için sürdürdüğümüz mücadele yurtdışında da takdir görmektedir. Dünyadaki gelişmiş kentlerde nasıl yaşam imkanları varsa Mezitli'de de olacaktır" dedi.

Sağlıklı Kentler Ağı'na üye olmak adına çok önemli adımlar atıldığını belirten Tarhan, "Sağlık dediğimizde aklımıza sadece fiziki sağlık gelmemeli. İnsanlarımızın, mutlu, huzurlu, güvenilir bir kentte yaşadıkları algısını yerleştirmeliyiz. Çok şey istemiyoruz, Mezitli'deki insanlar daha çok güler yüzlü olsun, sabahları insanlar karşılaştıkları zaman 'günaydın' desin, akşamları 'iyi akşamlar' desin, sevginin hakim olduğu bir kent olsun. Bu anlamda çok büyük yol kat ettik zaten. Bunlar yok demiyorum ama maksimum düzeye çıkarmak istiyoruz. Örnek bir ilçe olmaya doğru gidiyor Mezitli" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mezitli'nin Sağlık Haritası ve Eylem Planı Çıkarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement