MHP'li Vural: Bugün Ortaya Atılan Bu Sis Bombası Cambaza Bak Siyaseti Yapmaktır - Son Dakika
Son Dakika Logo

MHP'li Vural: Bugün Ortaya Atılan Bu Sis Bombası Cambaza Bak Siyaseti Yapmaktır

MHP\'li Vural: Bugün Ortaya Atılan Bu Sis Bombası Cambaza Bak Siyaseti Yapmaktır
30.01.2014 15:34

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin, "Aradığımız bağımsız ve tarafsız bir yargı olsun ve kararlar vicdana sığsın.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin, "Aradığımız bağımsız ve tarafsız bir yargı olsun ve kararlar vicdana sığsın. Dosyaların savcılardan alındığı bir ortam içerisinde, adli kolluğun görevini yapmayarak mahkeme kararlarını uygulamadığı ortam içerisinde, iddianame hazırlayan savcıların görevden alındığı bir ortam içerisinde bunun demokrasiyle, yargıyla ilgili olduğunu kimse söyleyemez. Bugün ortaya atılan bu sis bombası rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun üstünü örtmektir, cambaza bak siyaseti yapmaktır" dedi.

Vural, NTV yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması tartışmalarıyla rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının üstünün örtülmeye çalışıldığını söyledi. "Bugün sorun rüşvet ve yolsuzluk operasyonudur, özel yetkili mahkemeler değildir. Özel yetkili olmadı da başka yetkili olursa?" diye soran Vural, "Özel yetkili mahkemeler zaten kalacak. Aradığımız; bağımsız ve tarafsız bir yargı olsun ve kararlar vicdana sığsın adalet. Dosyaların savcılardan alındığı bir ortam içerisinde, adli kolluğun görevini yapmayarak mahkeme kararlarını uygulamadığı ortam içerisinde, iddianame hazırlayan savcıların görevden alındığı bir ortam içerisinde bunun demokrasiyle, yargıyla ilgili olduğunu kimse söyleyemez. Bugün ortaya atılan bu sis bombası rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun üstünü örtmektir, cambaza bak siyaseti yapmaktır. Biz MHP olarak mahkemelerin ihtisaslaşması gerektiğini düşünüyoruz. Özel yetkili mahkemeler altında rüşvetçi ve bölücülerin yargı labirentin içerisinden kaçırılmaya başlandığını müşahede ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin bir terör sorunu olduğuna dikkat çekene Vural, terör, rüşvet ve yolsuzluğun üzerine gidilebilmesi için mahkemelerin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Terörle mücadelenin Türkiye'nin öncelikli gündemi olduğunun altını çizen Vural, yargının baskılardan kurtarılması gerektiğini vurguladı. Vural, terörle mücadele yargının güçlendirilmesi gerektiğini, yargının güçlenmemesi durumunda terörün daha da güçlenebileceği vurgusu yaptı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Vural: Bugün Ortaya Atılan Bu Sis Bombası Cambaza Bak Siyaseti Yapmaktır - Son Dakika


Advertisement