Milano Expo 2015'e Doğru - Son Dakika
Güncel

Milano Expo 2015'e Doğru

Milano Expo 2015\'e Doğru

Cumhurbaşkanı Napolitano: "EXPO 2015, olağanüstü bir fırsat"

08.07.2013 01:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'da, "EXPO 2015'e doğru" programının lansmanı yapıldı.

Milano yakınlarındaki Monza kentinin ünlü Villa Reale Sarayı'nda yapılan toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, "Milano EXPO 2015, İtalya'nın gerek güneyi gerekse kuzeyi ile kalkınması, içinde bulunduğu krizi aşması için olağanüstü bir fırsat" dedi.

Napolitano, İtalyan toplumunu ekonomik açıdan zor duruma koyan krizin getirdiği gerilim ve istikrarsızlık faktörlerine rağmen siyasi güçlerin, ülkenin yaşamsal ihtiyaçları için sosyal ve kurumsal uyumu göstemeyi bildiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Napolitano, EXPO'ya bağlılıklarının İtalyan kararlılığının, kriz zamanındaki bir başka tezahürü olduğunu kaydetti.

Ülkesinin içinde bulunduğu krizi EXPO konuşmasında ana tema olarak işleyen ve mesajlar gönderen Napolitano, "Kaybedecek bir gün dahi yok. Karşılaşılan zorlukların üstesinden kararlılıkla gelineceğini güvenle ve güçlü bir teşvikle belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"AB Dönem Başkanlığı, EXPO 2015'e adanacak"

Cumhurbaşkanı gibi Başbakan Enrico Letta da krizden çıkış önemli bir fırsat olarak gördüğünü Milano EXPO 2015'e, 2014 yılının ikinci yarısında üstlenecekleri AB dönem başkanlığını adayacaklarını açıkladı.

EXPO'nun ulusal birliğin sembolü olması durumunda kazanacağını ifade eden Letta, "EXPO, bütün ülkenin EXPO'su olacak" dedi.

Başbakan Letta, 50 devlet başkanının katılımıyla 2014 yılında Asya-Avrupa Buluşması'na da (ASEM) Milano'da ev sahipliği yapacaklarını duyurdu.

Milano'nun içinde bulunduğu Lombardiya Bölgesi'nin valisi Roberto Maroni de İtalya'nın bütün bölgeleriyle başrolde olacağını belirterek, devletin Cumhurbaşkanı Napolitano'dan başlamak üzere her kademeden bugünkü sunumda yer almasına dikkati çekti. Maroni, amaçlarının, Milano'yu Avrupa başkenti yapmak olduğunu ifade etti.

EXPO 2015 organizasyonuna mensup yetkililer, dev etkinliğin başlamasına 2 yıl gibi bir süre olmasına karşın şu ana kadar aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 131 ülkenin akreditasyon yaptığını, daha önce 130 olarak belirledikleri hedefi önceden sağlamayı başardıklarını aktardı. -

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milano Expo 2015'e Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement