Milas'ta Özelleştirme Eylemi Yapan İşçilere Sendikalar Destek Verdi - Son Dakika
Güncel

Milas'ta Özelleştirme Eylemi Yapan İşçilere Sendikalar Destek Verdi

Milas\'ta Özelleştirme Eylemi Yapan İşçilere Sendikalar Destek Verdi

Muğla Yatağan ve Milas'ta özelleştirme eylemi yapan maden işçilerine, Türkiye Maden-İş ve Tes-İş sendikalarının yetkilileri de destek verdi.

07.09.2013 13:23

Muğla Yatağan ve Milas'ta özelleştirme eylemi yapan maden işçilerine, Türkiye Maden-İş ve Tes-İş sendikalarının yetkilileri de destek verdi.

Tes-İş Sendikası Genel Araştırma Sekreteri Mehmet Solak ve Tes-İş Genel Eğitim Sekreteri Ferudun Yükselir, Türkiye Maden İşçileri Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Vedat Ünal, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Hasan Hüseyin Yıldız ile Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen, Milas'ta özelleştirmeye karşı eylem yapan enerji ve maden işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Kemerköy Termik Santralleri önünde yapılan açıklamalarda önce bölge başkanları konuşma yaparken, ardından Maden-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Vedat Ünal sonra ise Tes-İş Genel Eğitim Sekreteri Ferudun Yükselir konuşma yaparak eylemcilere destek verdi. Yükselir, "Bizim çok kabahatimiz var. 20 yıldır üzerimize ölü toprağı serpildi. 34 genel başkanın oluşturduğu Türk İş, kendi içinde olumsuzluklar yaşandı. 20 yıldır öyle genel başkanlar çıktı ki Türk-İş'te; 'ben özelleştirmelerin yanındayım, satılsın' diyen satılmışlar çıktı" dedi.

Yükselir konuşmasına şöyle devam etti: "Biz sivil toplum örgütlerini muhalefet siyasi partilerini yanımıza alırsak hükümet satma kararında geri adım atar. Biz unumuzu eledik eleğimizi astık yarın gidiyoruz. Bizim için vermeyeceksiniz mücadelenizi; kendiniz için, çocuklarınız için vereceksiniz." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milas'ta Özelleştirme Eylemi Yapan İşçilere Sendikalar Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement