Minibüs Şoförleri Eğitimden Geçecek - Son Dakika
Güncel

Minibüs Şoförleri Eğitimden Geçecek

Minibüs Şoförleri Eğitimden Geçecek

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Türkiye'de ilk kez Sakarya'da, ticari taşıt kullanan sürücülere ticari taşıt sürücü eğitimi verilmesi için harekete geçti.6 dersten eğitime alınacağını söyledi.

02.04.2013 17:53

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Türkiye'de ilk kez Sakarya'da, ticari taşıt kullanan sürücülere ticari taşıt sürücü eğitimi verilmesi için harekete geçti.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, bu ay içerisinde başlanacak proje ile Sakarya'da dolmuş minibüs, dolmuş taksi, ticari taksi, belediye otobüsü, halk otobüsü gibi toplu ulaşım araçları kullanan yaklaşık 3 bin şoför esnafının 3 gün

6 dersten eğitime alınacağını söyledi. Alişan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından şoförlerin eğitimi için karar alındığını belirterek şunları söyledi: "Bu proje Türkiye'de ilk kez Sakarya'da gerçekleşecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin ortaklığıyla büyükşehir sınırları içinde hizmet veren taksi, dolmuş, minibüs, özel halk otobüsü, servis araçları, kamyon ve kamyonet gibi ticari taşıt kullanan sürücülerimize, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için Eğitim ve Davranış Modelleri eğitim projesini başlatmış bulunmaktayız. Gerek ülkemizde, gerek gelişmekte olan birçok dünya ülkesinde, kent içi toplu taşımada en çok tercih edilen ulaşım sistemlerinin başında ticari araç ulaşımı gelmektedir. Ancak, otobüs, minibüs ve diğer ulaşım araçlarının, kent içi ulaşımda yaşanan bazı sorunlar mevcuttur. Bu sorunların içinde aracı sevk ya da idare eden şoföre odaklı sorunlar genellikle ön plana çıkan sorunlardır. Her şoföre göre farklılık gösteren taşıt kullanım tarzı ve şoförün hizmet verdiği yolcuyla olan ilişkilerindeki farklılıklar (tutarsızlıklar) araç içindeki yolcuların memnuniyetini etkileyen önemli faktörlerdir."

Alişan, eğitimlerin zorunlu olacağını belirterek Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma ruhsatı veya güzergah belgesi düzenlenen, kent içi yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüsü, minibüs, taksi dolmuş, taksi, öğrenci ve personel servis aracı kullanan ve kullanacak sürücülere eğitim programı düzenleneceğini, bu eğitim sonrasında sürücülere Ticari Taşıt Tanıtım Kartı verileceğini bildirdi.

Dolmuş ve minibüs şoförleri de eğitim verilmesinden yana görüş belirtti. Taksi dolmuş şoförü Şaban Yılmaz, "Biz minibüsçüyüz dolmuşçu değiliz. Bizim o kadar ihtiyacımız yok ama onların daha fazla ihtiyacı var ilk onlardan başlansın" şeklinde konuştu.

Minibüs şoförü Salih Sarı da, "Verilmesi bizim açımızdan yararlı. Bizler için toplu taşımacılık yapan arkadaşlar için iyi bir şeyler olacaksa biz de buna seve seve katılırız" dedi.

Şehiriçi minibüs hattında şoförlük yapan Cüneyt Ayhan ise eğitimlerin faydalı olacağını belirterek şunları söyledi: "Aslında gerekli olan birşey, herkes bizden şikayetçi biz de bu durumdan şikayetçiyiz. En azından bu şekilde bir eğitim verilirse bunlar eğitimden geçmiş hak etmişler denilir." - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Minibüs Şoförleri Eğitimden Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement