Minik Şeyma, Cennete Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Minik Şeyma, Cennete Uğurlandı

Minik Şeyma, Cennete Uğurlandı

Denizli'nin Güney ilçesinde geçen yıl annesi tarafından terk edilen lösemi hastası 3 yaşındaki Şeyma, hayatını kaybetti.

23.03.2013 16:39  Güncelleme: 15:16

Denizli'nin Güney İlçesi'nde lösemi hastalığının ortaya çıkmasının ardından geçen yıl annesi tarafından hastanede terk edilen 3 yaşındaki Şeyma Tuzak, dün hastalığına direnemedi ve hayatını kaybetti. Şeyma'nın cenazesi Güney İlçesi'nde toprağa verildi.

Büfecilik yaparak geçimini sağlayan Mustafa Tuzak, arkadaşları aracılığıyla tanıştığı T.İ. ile 2007 yılında evlendi. Çiftin 2010 yılında Şeyma adını verdikleri bir kızları oldu. 5 yıl evli kalan çiftin tek çocukları Şeyma, geçen yıl Şubat ayında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucu minik kıza lösemi teşhisi konuldu. Baba Mustafa Tuzak, PAÜ Hastanesi'nde tedavi altına alınan kızının tedavi masrafları için elinde avucunda ne varsa harcadı. Eşi bir gün hastaneden "Eve gidiyorum, işlerim var" diyerek ayrıldı. Eve giden Mustafa Tuzak, masanın üzerinde eşine 5 yıl önce taktığı evlilik yüzüğü ile karşılaştı ve bir daha kendisinden haber alamadı. Mustafa Tuzak, kendisini ve kızını hastanede terk eden eşine karşı Buldan Asliye Hukuk Mahkemesi'nde boşanma, tazminat ve nafaka davası açtı. Dava, 26 Aralık'ta sonuçlandı. Hakim, T.İ.'nin "Sadakat ve birlikte yaşama yükümlülüğünü ihlal ettiği' gerekçesiyle çiftin boşanmalarına karar verirken, genç kadının 10 bin lira tazminat ile kızına aylık 150 lira nafaka ödemesine hükmetti.

Ölümcül hastalığı ile savaşan kızı için hayata küsmeyen ve kendisi için geçen 14 Mart günü süpriz parti düzenleyen Mustafa Tuzak, dün akşam kızının vefat haberi ile yıkıldı. Bir yıldır hayatta kalabilmesi için yoğun çaba sarf ettiği çocuğunun, kalp ritmlerindeki bozukluktan sonra ölüm haberini alan Mustafa Tuzak ve yakınları gözyaşını tutamadı.

'ŞEYMA CENNETLİK'

Minik Şeyma, için Güney İlçesinde cenaze töreni düzenlendi. Çarşı Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında baba Mustafa Tuzak'ın bitkin olduğu gözlendi. İmam, Şeyma için helallik almaya gerek olmadığını söyledi. Minik Şeyma'nın cennetlik olduğunu belirten imam, "Dinimiz, çocuk yaşta ölenlerin cennetlik olduğunu müjdeliyor. Bu yüzden sizden helallik istemeyeceğim. Çünkü çocuğumuz masumdur" dedi.

KIZINI KENDİSİ MEZARA KOYDU

Cenaze namazının kılınmasının ardından minik Şeyma'nın tabutu eller üzerinde taşınarak ilçe mezarlığına götürüldü. Şeyma'nın cansız bedenini kucaklayan baba Mustafa Tuzak, kızını elleriyle mezarına koydu. Büyük üzüntü yaşayan baba, daha sonra kızının mezarı başında dua etti. Mustafa Tuzak, defin işleminin ardından taziyeleri kabul etti. Anne T.İ., cenazeye katılmadı.

Şeyma'dan geriye ise, 14 Mart'ta doğum gününde pasta üflerken çekilen mutluluk fotoğrafları kaldı.

(FOTOĞRAGFLI) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik Şeyma, Cennete Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement