Mısır Büyükelçiliği Önünde İdam Protestosu - Son Dakika
Güncel

Mısır Büyükelçiliği Önünde İdam Protestosu

Mısır Büyükelçiliği Önünde İdam Protestosu

Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri, Mısır’da muhaliflerin idam edilmesini Mısır Büyükelçiliği önünde protesto etti.

16.04.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri, Mısır'da muhaliflerin idam edilmesini Mısır Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri adına yapılan açıklamada, "Bizler Anadolu medyasının temsilcileri olarak Mısır'da aralarında Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed Bedii'nin de olduğu 14 kişinin idamı ve 36 kişinin müebbet hapsine ilişkin Mısır Mahkemesi'nin verdiği idam ve müebbet hapis kararlarını şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyoruz" denildi.

Mısır mahkemelerinin olaylarla ilgili davalarda şu ana kadar yüzlerce kişi hakkında idam kararı verdiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

"Mısır hükümeti adeta ülkede terör estirmektedir, hukuku paçavraya çevirmiştir. Bilindiği gibi Rabia Meydanı'ndaki müdahalenin ardından ülke genelinde düzenlenen gösterilerde de yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Ülkeyi yaptığı darbe ile kaosa sürükleyen Abdülfettah El-Sisi, infaz odaları gibi kullandığı mahkemelerde cellatlara dönüştürdüğü hakimler eliyle darbe karşıtlarına ve sözde 'terör örgütü' ilan ettiği İhvan mensuplarına idam cezaları verdiriyor. Bununla da yetinmeyen diktatör Sisi, Gazze Şeridi'nden Mısır'a uzanan abluka altındaki Filistinliler'in yaşam kaynağı olan ve nefes aldıkları 194 tüneli kapatarak tüm İslam coğrafyasının tepkisine neden olmuştur." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mısır Büyükelçiliği Önünde İdam Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement