Mısır'da Aktivistlere Yönelik Gözaltılar - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Aktivistlere Yönelik Gözaltılar

Mısır\'da Aktivistlere Yönelik Gözaltılar

Mısır'da, sivil toplum kuruluşuna düzenlenen operasyonda aralarında 6 Nisan Hareketi kurucularından Adil'in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

20.12.2013 17:21

Mısır'da, Sosyal ve Ekonomik Haklar Merkezi adlı sivil toplum kuruluşuna düzenlenen baskında aralarında 6 Nisan Hareketi kurucularından Muhammed Adil'in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sosyal ve Ekonomik Haklar Merkezi Müdürü Nedim Mansur, merkeze yapılan baskın sırasında güvenlik güçlerinin ellerinde herhangi bir izin olmadığını ve içeride bulunan tüm elektronik aletleri parçaladıklarını iddia ederek, gözaltı operasyonunu kınadı.

6 Nisan Hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed Kemal de, İçişleri Bakanlığı'na, baskın sırasında gözaltına alınan hareketin kurucularından Adil'in tutulduğu yerin açıklanması çağrısında bulundu. Siyasi aktivistlere yönelik tutuklama operasyonlarını kınadıklarını belirten Kemal, güvenlik güçlerinin 6 Nisan Hareketi'ni hedef alan gözaltı operasyonlarından rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak 2011 devriminin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucularından Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil hakkında güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanununu ihlal suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmış, Mahir ve Duma'nın tutukluluk hali devam ederken, Adil ise arananlar listesinde yer alıyordu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Aktivistlere Yönelik Gözaltılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement