Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteri - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteri

Mısır\'da Darbe Karşıtı Gösteri

Mısır İçişleri Bakanlığı, ed Dakheliyye'de bir taksicinin göstericiler tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

17.12.2013 01:47

Mısır İçişleri Bakanlığı, Nil Deltası'ndaki ed-Dakheliyye ilinde bir taksicinin göstericiler tarafından linç edilerek öldürüldüğünü bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Nil Deltası'ında yer alan ed-Dakheliyye ilinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu 200 kişilik bir grubun, el-Ceyş Caddesi'nde trafiğin akışını engelledikleri, caddeden geçmek isteyen bir taksi şoförünün üzerine molotofkokteyli atarak aracını yakmaya çalıştıkları ve kaçarak canını kurtarmaya çalışan taksicinin üzerine saldırarak öldürdükleri belirtildi.

Göstericilerin güvenlik güçleri tarafından dağıtıldığı ifade edilen açıklamada, olay çıkarmaya çalışan 10 kişinin gözaltına alındığına yer verildi.

Gösteriyi düzenleyen "Huriyetü-l Mansura" kadın hareketinin sözcüsü Emel Adl ise "Göstericilerin üzerine taksiyle yürüyen şoföre kimse saldırmadı. Ancak taksiyle göstericilerin üzerine dalarak 10 genç kızın yaralanmasına öfkelenenler taksiye zarar verdi" dedi.

Adl, taksicinin yaralanmasına neden olduğu 10 kızdan 5'inin durumunun ağır olduğunu ve yakın bir hastaneye kaldırıldıklarını kaydetti.

İhvan, düzenledikleri gösterilerin her zaman barışçıl olduğunu ve görüşlerini silah veya kesici alet taşımadan yapılan gösterilerde dile getirdiklerini savunuyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement