Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması

26 kişi müebbet hapis cezasına çarptırıldı, 141 kişi beraat etti Hamas'ın terör örgütleri listesine alınması talebiyle açılan dava ertelendi.

16.10.2014 19:48

Mısır'da darbe karşıtı 26 kişiye müebbet hapis cezası verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Asyut Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "El-Ganayim Olayları" olarak bilinen davada, 26 darbe karşıtına müebbet hapis cezası verdi.

Aynı davada yargılanan 141 kişi beraat ederken, hayatını kaybeden 2 sanık için davanın sonlandırılmasına, 5 kişinin de 1 ila 3 yıl arasında hapsine hükmedildi. Kararların temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

Bu arada Kahire'deki Benha Ceza Mahkemesi, "şiddet olaylarına karışma, kamu malına zarar verme" suçlarından yargılanan eski milletvekili Muhsin Razi ve 8 kişinin duruşmasını kasım ayına erteledi. Duruşma gününün daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

- Hamas ve 6 Nisan'a yönelik davalar

Öte yandan Mısır İdare Mahkemesi, Hamas'ın, "uluslararası terör örgütleri listesine alınması" talebiyle açılan davanın duruşmasını 18 Aralık'a erteledi.

Mısır yargısı, mart ayında, Hamas'ın ülke içindeki faaliyetlerinin durdurulmasına ve merkezlerine el konulmasına karar vermişti.

Hüsnü Mübarek rejimin yıkıldığı 25 Ocak devriminde rol oynayan ve 3 Temmuz 2013'te yapılan askeri darbeye karşı çıkan 6 Nisan Hareketi'nin feshedilmesi ve terör örgütleri listesine alınmasını öngören davanın duruşmasının da 18 Aralık'ta yapılması kararlaştırıldı.

6 Nisan Hareketi de "üyelerinin yurt dışında eğitim ve toplumu bölmek amacıyla yabancı finansman alma" ile suçlanıyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement