Mısır'da Gazetecilerin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Gazetecilerin Yargılanması

Mısır\'da Gazetecilerin Yargılanması

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "Mısır'ın Londra Büyükelçisi'nin bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması için yetkililere talimat verdim"

23.06.2014 15:15

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague Mısır'da gazetecilerin suçlu bulunmasından dolayı dehşete düştüğünü ve Mısır'ın Londra Büyükelçisi'nin bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması için talimat verdiğini belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mısır'daki mahkemenin kararının ardından Hague'in, "Bugün Mısır'daki uluslararası ve Mısırlı gazetecilerin suçlu bulunmasından dolayı dehşete düştüm. Suçlu bulunanlar arasında Sue Turton ve Dominic Kane isimli iki İngiliz gazeteci de bulunuyor ve bu kişiler gıyabi yargılandılar. Önemli kanıtların savunma makamına verilmemesi de dahil, yargılama süresince adli işlemlerdeki kabul edilemez eksikliklerden dolayı özellikle endişe duyuyorum" ifadelerine yer verildi.

Hague basın özgürlüğünün istikrarlı ve müreffeh bir toplumun temeli olduğunu vurgulayarak, "Biz bu konuyu ve Mısır'da ifade özgürlüğüne getirilen kısıtlamaları Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır Dışişleri Bakanı ve Mısırlı diğer yetkililere defalarca ilettik" dedi.

İngiliz bakan ve diplomatların Mısır hükümetini bu davayı acil bir şekilde gözden geçirerek ifade özgürlüğüne olan bağlılıklarını göstermeleri konusunda çağrıda bulunmaya devam edeceklerini belirten William Hague, Mısır'ın Londra Büyükelçisi'nin bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağırılması için yetkililere talimat verdiğini kaydetti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Gazetecilerin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement