Mısır'da Gazetecilerin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Gazetecilerin Yargılanması

Mısır'da kamuoyunda "Marriott Hücresi" olarak bilinen ve El-Cezire muhabirleri ile 17 sanığın tutuksuz yargılandığı, davanın görülmesine devam edildi.

23.02.2015 13:19

Mısır'da kamuoyunda "Marriott Hücresi" olarak bilinen ve El-Cezire muhabirleri ile 17 sanığın tutuksuz yargılandığı, davanın görülmesine devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, El-Cezire muhabirleri Mısır asıllı Kanadalı Muhammed Fehmi ve Bahir Muhammed'in hazır bulunduğu duruşma, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde yapıldı. Mahkeme, duruşmayı "delillerin incelenmesi" için 8 Mart'a erteledi.

Fehmi ve arkadaşları Avustralya vatandaşı Peter Greste ve Mısırlı Bahir Muhammed, 29 Aralık 2013'te, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) lehine yanıltıcı haber yaptıkları" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Kahire Ceza Mahkemesi, geçen yıl haziran ayında söz konusu gazetecileri, 7 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırmıştı. Temyiz mahkemesi ise 1 Ocak 2015'te 3 kişi hakkında verilen hapis cezasını bozarak, yeniden yargılanmalarına hükmetmişti.

Sisi'nin onayıyla 1 Şubat'ta salıverilen Greste, daha sonra sınır dışı edilmiş, Fehmi ve Muhammed de 12 Şubat'ta tahliye edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Gazetecilerin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement