Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

09.07.2013 13:23

Bosna Hersek Dışişleri Bakan Yardımcısı Babiç: ''Mısır, küresel ve bölgesel güvenlik açısından çok önemli bir ülke. Bu nedenle, Mısır'daki olaylar daha fazla karmaşık hal almamalı"

FARUK VELE - Bosna Hersek Dışişleri Bakan Yardımcısı Ana Trişiç Babiç, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından yaşanan gelişmelere ilişkin, "Mısır, küresel ve bölgesel güvenlik açısından çok önemli bir ülke. Bu nedenle, Mısır'daki olaylar daha fazla karmaşık hal almamalı" dedi.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından yaşanan gelişmeleri, AA muhabirine değerlendiren Babiç, Bosna Hersek'in, Mısır'da yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ettiğini belirtti.

Babiç, Bosna Hersek'in, Mısır'daki olaylara hassasiyetle yaklaştığını, BM Güvenlik Konseyinde, tüm dünyaya Mısır'daki olayların yatıştırılması konusunda çağrıda bulunduklarını söyledi.

Mısır'da ordunun halka ateş açmasını "çok kötü" olarak nitelendiren Babiç, "Mısır, küresel ve bölgesel güvenlik açısından çok önemli bir ülke. Bu nedenle, Mısır'daki olaylar daha fazla  karmaşık hal almamalı" değerlendirmesinde bulundu.

-" Türkiye'nin yardımı bizim için önemli"

Babiç, ayrıca Türkiye'nin, Bosna Hersek'in NATO üyeliği konusunda verdiği desteğe ilişkin açıklamada bulundu.

NATO üyesi olarak Türkiye'nin, Avrupa'nın barış ve istikrarına büyük katkı sağladığını belirten Babiç, Bosna Hersek'in askeri malvarlığının kayıt altına alınmasının ardından, NATO üyeliği yolunun açılmasına Türkiye'nin de destek verdiğini kaydetti.

NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin tecrübelerinin, kendileri için son derece önemli olduğunu vurgulayan Babiç, "Türkiye bizim dostumuz. Türkiye, Bosna Hersek'in NATO üyesi olması için en çok çabalayan ülkelerden biri" diye konuştu.

Babiç, NATO üyeliği için Türkiye'nin yanı sıra Hırvatistan'dan da destek beklediklerini kaydetti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika


Advertisement