Mısır'da Petrol ve Doğalgaz Anlaşması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Petrol ve Doğalgaz Anlaşması

Mısır\'da Petrol ve Doğalgaz Anlaşması

Akdeniz ve Nil Deltası bölgesinde doğalgaz ile ham petrol arama çalışmaları için İngiliz ve Kanadalı şirketlerle 3 ayrı anlaşma imzalandı.

19.03.2014 17:38

Mısır hükümeti, Akdeniz ve Nil Deltası bölgesinde doğalgaz ile ham petrol arama çalışmaları için İngiliz ve Kanadalı şirketlerle 3 ayrı anlaşma imzaladı.

Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bakanlığa bağlı Mısır Doğal Gaz Holding Şirketi'nin (EGAS), İngiliz British Petroleum (BP) şirketiyle toplam 700 milyon dolar değerinde iki anlaşma, Kanadalı Sea Dragon Energy Inc. şirketiyle ise 17 milyon dolar değerinde Akdeniz ve Nil Deltası bölgesinde doğalgaz ile ham petrol arama çalışmalarını kapsayan anlaşma imzaladığı bildirildi.

Anlaşmaların, Mısır Petrol Bakanı Şerif İsmail, BP adına şirketin Bölge Başkanı Hişam Mekavi, Sea Dragon adına ise şirketin Başkanı mühendis Ahmed Muaz tarafından imzalandığı belirtilen açıklamada, anlaşma uyarınca 11 bin kilometrekarelik bir alanda toplam 7 kuyunun açılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca İngiliz şirketinin, İskenderiye kentinin kuzeyinde yer alan 2 ayrı bölgede ve Kanadalı şirketin başkent Kahire'nin kuzeyindeki Nil Deltası bölgesinde doğalgaz ile ham petrol arama faaliyetleri yürüteceği kaydedildi. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Petrol ve Doğalgaz Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement