Mısır'da Silahlı Çatışmaya Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Silahlı Çatışmaya Tepkiler

Bazı Arap ülkeleri ile Mısır'daki siyasi ve dini kurumlar "Vahat" bölgesinde güvenlik güçleri ile kanun kaçakları arasında çıkan çatışmayı kınadı.

21.10.2017 13:35

Bazı Arap ülkeleri ile Mısır'daki siyasi ve dini kurumlar "Vahat" bölgesinde güvenlik güçleri ile kanun kaçakları arasında çıkan çatışmayı kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Alçak terörün utanç yuvalarına gizlendiği ve şehitlerin kanının vatan toprağını suladığı" ifadeleriyle olaya tepki gösterdi. Ezher, Ortodoks Kilisesi, Müftülük ve Evanjelist Kilisesi de çatışmayı kınayan kurumlar arasında yer aldı. Cumhurbaşkanlığından ise konuyla ilgili açıklama henüz yapılmadı.

Suudi Arabistan da resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamasında, terör ve radikalizm karşısında Mısır'ın yanında olduğu mesajı verdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) yayımladığı açıklamada, olayla ilgili olarak "Bu suç unsuru eylemler, Mısır hükümetinin ve halkının terörle mücadele azmini daha da artıracaktır." ifadesini kullandı.

İngiltere'nin Kahire Büyükelçisi John Casson da açıklamasında, İngiltere ve Mısır'ın aynı sorunla karşı karşıya olduğunu vurguladı ve Mısır'ın yanında olduklarını belirtti.

Alman Büyükelçiliği de "Bu tür şiddet eylemlerinin hiç bir gerekçesinin olamayacağını" kaydederek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu.

Mısır'ın yarı resmi gazetesi "Ahbar el-Yevm"in güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, çatışmada ölenlerinin sayısının 20'ye yükseldiği belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Silahlı Çatışmaya Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement