Mısır'da Türk Gazeteciler Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Türk Gazeteciler Gözaltında

Mısır\'da Türk Gazeteciler Gözaltında

Gerginliğin giderek büyüdüğü ülkede gazeteciler zor şartlar altında çalışıyor.

09.07.2013 18:46

Mısır'da darbe sonrası yurtdışına bilgi akışı büyük ölçüde engellenmeye çalışılıyor. Darbeye karşı olan basın kuruluşları tamamen kapatıldı. Türkiye'den çok sayıda gazeteci Mısır'dan bildiriyor. Halihazırda tehlikeli bir ortamda yayın yapan muhabirler şimdi de güvenlik güçleri tarafından tutuklanmaya başladı.

İlk olarak Star Televizyonu'nda muhabir olarak görev yapan Murat Uslu ile kameraman Zafer Karakaş, başkent Kahire'de çekim yaptıkları sırada güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Uslu ile Karakaş'ın, gözaltına alındıktan sonra diğer meslektaşları ile çalıştıkları kuruluşu telefonla aradığı öğrenildi.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği yetkilileri, söz konusu olay ile ilgili çalışma başlattıklarını, Uslu ve Karakaş'ın gözaltında tutulduğu yeri tespit etmeye çalıştıklarını ve söz konusu gazetecilerin serbest bırakılması için Mısır makamlarıyla temasa geçildiğini ifade etti.

A HABER EKİBİ DE GÖZALTINDA

Daha sonra ise Nasır City bölgesinde çekimden dönen A Haber televizyon kanalı muhabiri Fatih Er ve kameraman Tufan Güzelgün gözaltına alındı.

TRT ekibi ile bölgede çekimden dönen Er ve Güzelgün, Mısır Yabancı Basın Merkezi'nden akreditasyonları ve basın kartları bulunmadığı gerekçesiyle askerler tarafından gözaltına alındılar.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mısır'da Türk Gazeteciler Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement