Mısır'daki Darbenin 100. Günü - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Darbenin 100. Günü

Mısır\'daki Darbenin 100. Günü

Genç Memur Sen öncülüğünde Kütahya'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Mısır'daki katliamları protesto etti

10.10.2013 14:53

Genç Memur-Sen öncülüğünde Kütahya'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Mısır'daki darbenin 100. gününü ve katliamları protesto etti.

Zafer Meydanı'nda toplanan 15 sivil toplum kuruluşu üyesi grup, "Seyyid Kutup El Benna, selam olsun İhvana", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" ve "Mursi'ye selam, direnişe devam"  sloganları atarak, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Karagöz Camisi önüne kadar yürüyüş yaptı.

Grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Kütahya Şubesi Başkanı Mehmet Zahid Behdi, Mısır'da 3 Temmuz'da gerçekleştirilen askeri darbenin 100. gününe girdiğini hatırlattı.

Mısır halkının mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkı gibi kazanımlarının bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını belirten Behdi, şöyle devam etti:

"Birkaç ülke hariç dünya, demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor. Menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenler, darbecilere destek verenler insan onuruna, insan haklarına ve insanlığın yüzlerce asırlık birikimine hatta bizatihi insana ihanet ettiklerini dahi fark edemiyor. Darbeciler ve cunta yönetimi, dünyanın sessiz kalmasından, sözüm ona demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci olmasından aldıkları cesaretle, masum bedenleri ölümle tanıştıran, vahşetlerine her gün bir yenisini ekliyor. Mısır, özgürlük isteyenler ve onur mücadelesi verenler için adeta ölüm tarlasına dönüştürüldü."

Behdi, katliamlar karşısında, insanlık vicdanının bir an önce harekete geçmesini istedi.

Grup, daha sonra dağıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Darbenin 100. Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement