Mısır Vakıflar Bakanı Talat Afifi, "İranlıların Kahire'de bulunan Ehl-i Beyt camilerini ziyaret emesine izin vermeyeceğiz" dedi.
AA muhabirine konuşan Afifi, İranlıların Mısır'a yaptıkları ziyaretlerin türbe ve cami ziyaretlerine dönüşmemesi için İranlıların Kahire'de bulunan Ehl-i Beyt camilerini ziyaret etmelerine izin vermeyeceklerini söyledi.
Şii mezhebinin yayılmasıyla ilgili endişelere de değinen Afifi, "Şu an Mısır'da Şiileşme diye bir şeyden bahsetmek söz konusu değil. Çünkü Mısırlılar mezheblerine bağlılar. Ben de İran'dan gelen turistler meselesinin gereğinden fazla büyütülmesi taraftarı değilim" diye konuştu.
Mısır'la İran arasında, 1979'da meydana gelen İran İslam devriminden sonra turizm seferleri durmuş, bu seferler 34 yıl aradan sonra ilk defa 2 ay önce başlamıştı. İranlıların, Mısır'a yaptıkları ziyaretlerin Selefiler tarafından "ülkede Şii mezhebinin yayılması" gerekesiyle protesto edilmesi sonucu seferler yeniden durdurulmuştu.
132 kişiden oluşan İranlı bir grup halen yoğun güvenlik önlemleri altında Luksor'daki gezilerine devam ediyor. - Kahire
Son Dakika › Güncel › Mısır İran Turizm Seferleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?