Mobilya Sektörü Kongreyle Ele Alındı - Son Dakika
Güncel

Mobilya Sektörü Kongreyle Ele Alındı

Mobilya Sektörü Kongreyle Ele Alındı

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 'II.

12.04.2013 12:26

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 'II. Ulusal Mobilya Kongresi' başladı. TÜBİTAK tarafından da desteklenen kongrede mobilya endüstrisi alanında 74 bildiri sunulacak.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki kongereye, Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Nas, Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Raşit Urhan, öğretim üyeleri, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Kongre öncesi firmaların açtığı stantlar gezilerek, ürün ve hizmetler hakkında bilgiler verildi. 13 Nisan'a kadar sürecek kongerede, mobilya endüstrisinin teknoloji, tasarım, üretim, pazarlama ve işletme yönetimi açısından mevcut durumunun değerlendirilmesi ve artan rekabet koşullarında yeniden yapılandırılması için firma temsilcileri ve bilim insanları arasında bilimsel bir tartışma ortamı oluşturulmasını amaçlandı.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Velittin Kalınkara, kongreye, 27 farklı üniversiteden 184 bilim insanı ile pek çok firma ve oda temsilcisinin bir araya geldiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Abdullah Acar, mobilyanın geçmişte olduğu gibi şimdi de önemli bir ihtiyaç malzemesi olduğunu belirterek, "Bu kongrede işlenecek ana konulardan biri de ağacı hammadde olarak satmak değil, bunları üretip katma değer olarak değerlendirmek, topluma ve ihracata sunabilmektir" dedi. Açılışın ardından, kongreye katkı sağlayan firma temsilcilerine plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

Daha sonra üniversite ve sektör temsilcilerinin katıldığı ve mobilya sektörünün son durumunun ele alındığı 'Mobilya Sektöründeki Gelişmeler ve Hedefler' konulu bir panel gerçekleştirildi. Yöneticiliğini İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden Prof.Dr. Nusret As'ın yaptığı açılış paneline Doğtaş Mobilya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği Başkanı Munis Tezbaşaran, TUV Rheinland İnegöl Mobilya Test Merkezi Teknik Müdürü Eberhard Klöber, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Er konuşmacı olarak katıldı. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mobilya Sektörü Kongreyle Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement