Moldovalı Violeton, Yasemin Oldu - Son Dakika
Güncel

Moldovalı Violeton, Yasemin Oldu

Moldovalı Violeton, Yasemin Oldu

Denizli'de bir Türk ile evlenecek olan Moldovalı Vieleton Juceanco, Müslüman olarak Yasemin adını aldı.

20.09.2012 09:55

Denizli'de bir Türk ile evlenecek olan Moldovalı Vieleton Juceanco, Müslüman olarak Yasemin adını aldı.

Moldovalı Vieleton (30) için Denizli Müftülüğü'nde tören düzenlendi. Denizli İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar'ın da katıldığı törene 25 Eylül'de evleneceği Ali Tekin (37) ile birlikte gelen Violeton Jucenco'nun oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar'ın odasında gerçekleştirilen törende, Müftü Gürpınar, öncelikle İslam dini ile ilgili bazı bilgiler verdi. Müftü Alaaddin Gürpınar'ın anlattıklarını büyük bir heyecanla dinleyen Vieleton, anlamadığı yerde 25 Eylül'de evleneceği Ali Tekin'den yardım istedi. İslam dininde zorlamanın asla olmadığını belirten Gürpınar, "Bizim dinimizde zorlamanın yeri yoktur. Eğer ki sen kalbinle ve beyninle Müslüman olmak istiyorsan, bizim dinimizin kapıları sana her zaman açıktır" dedi.

Daha sonra Kelime-i Şahadet'i önce Arapça, ardından Türkçe olarak Müftü Alaaddin Gürpınar'ın ardından tekrar eden Vieleton, Müslüman olduktan sonra Yasemin adını aldığını söyledi.

Törenin ardından bir süre daha İslam diniyle ilgili bilgileri dinleyen Yasemin'e daha sonra Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından, Müslümanlığa geçtiği ile ilgili bir belge, Kur'an-ı Kerim'in Türkçe meali ve çeşitli dini yayınlar hediye edildi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Moldovalı Violeton, Yasemin Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement