Morgdaki Cesetle Acil Servisi Basan Aile Acı ile Pişmanlığı Birlikte Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Morgdaki Cesetle Acil Servisi Basan Aile Acı ile Pişmanlığı Birlikte Yaşıyor

Morgdaki Cesetle Acil Servisi Basan Aile Acı ile Pişmanlığı Birlikte Yaşıyor

Adana'da trafik kazasında ölen 67 yaşındaki Selahattin Malgir'in cesedini 'yaşıyor' diye morgdan alıp Acil Servis'e getiren ve burada müdahale edilmesini isteyerek hastane çalışanlarıyla kavga eden aile, çifte üzüntü yaşadı.9 çocuk babası...

04.01.2013 13:52

Adana'da trafik kazasında ölen 67 yaşındaki Selahattin Malgir'in cesedini 'yaşıyor' diye morgdan alıp Acil Servis'e getiren ve burada müdahale edilmesini isteyerek hastane çalışanlarıyla kavga eden aile, çifte üzüntü yaşadı. 9 çocuk babası Selahattin Malgir'in oğlu 32 yaşındaki Memduh Malgir, "Morga giren arkabalarımızdan bazıları gözünü kırptığını, nabzının attığını söylemiş. Bu sözler bir anda yayılınca istenmeyen olay yaşandı. Böyle olmasını istemezdik" dedi.

Merkez Yüreğir İlçesi Havutlu Mahallesi'nde 1 Ocak akşamı kamyonetin yol kenarındaki pis su kanalına uçmasıyla meydana gelen kazada sürücü 40 yaşındaki Hasan Coşkun, 35 yaşındaki Vezir Coşkun ve Selahattin Malgir hayatını kaybetti. Kazayı haber alıp, cesetlerin konulduğu Adana Devlet Hastanesi'ne gelen ölenlerin yakınları, morga girdiklerinde Selahattin Malgir'in yaşadığını ileri sürürek, müdahale edilmesi için Acil Servis'e getirdi. Burada yaklaşık 200 kişi hastane çalışanlarıyla tekme, yumruk kavga ederek, hastane eşyalarına zarar verdi. Güvenlik kameralarına yansıyan kavga çok sayıda polisin müdahalesiyle güçlükle bastırıldı.

'ACILI İNSANLARI KONTROL EDEMEDİK'

Hayvancılık yapan Selahattin Malgir'in cenazesi olaydan üç gün sonra Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi. Malgir'in merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evinen önünde taziye çadırı kuruldu.

Malgir ailesi mensupları burada taziyeleri kabul ederken, çifte üzüntü yaşadı. Malgir'in oğlu Memduh Malgir, kaza ve sonrasında hastanede yaşanan kavgadan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Geniş bir aile olduklarını, bu nedenle de hastaneye gelen kalabalığı sakinleştirmekte zorlandıklarını belirten Memduh Malgir, "Trafik kazasını haber alıp, olay yerine gitmiştik. Dalgıçlar cenazeleri çıkartmış, sağlık görevlileri gerekli müdahaleyi yapıp EKG'sini bile almışlardı. Cenazeler torbalanıp Adana Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Haliyle geniş bir aile olduğumuz için de kazayı duyan akrabalarımız hastaneye akın etti. İnsanlar acılıydı, son vazifelerini yerine getirmek istiyordu. Bu sırada cenazeyi almak için morga girenlerden biri gözünü kırptığını, diğeri nabzının attığını söylemiş. Bu dedikodu bir anda yayıldı. İstenmeyen durumlar ortaya çıktı. Hastane görevlileri sağolsunlar, gerekli açıklamayı yaptı, biz insanları sakinleştirmeye çalıştık. Ama olay önüne geçilemeyecek kadar büyüdü. Böyle olmasını istemezdik" dedi.

İHMAL İDDİASI

Kazada, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ihmali olduğunu ileri süren Memduh Malgir, şunları söyledi:

"Kaza sonrasında jandarma ekiplerinin tuttuğu rapora göre, Karataş Yolu'nda genişletme çalışması yapıldığını öğrendik. Yolda, her hangi bir uyarı levhası, ışıklandırma yoktu. Daha önce de aynı yerdi bir çok kazanın olduğu söylendi. Elbette ki, bu konuda gelecek son rapora göre hukuki süreç başlatacağız. Ama şimdi, babamızın acısını yaşıyoruz."

Selahattin Malgir için kurulan taziye çadırında bin kişilik yemek hazırlatan Memduh Malgir, yaşanan olaylar nedeniyle de ailesi adına özür diledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Morgdaki Cesetle Acil Servisi Basan Aile Acı ile Pişmanlığı Birlikte Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement