Moritanya'da 1000 öğrenci TMV okullarının sınavına katıldı - Son Dakika
Güncel

Moritanya'da 1000 öğrenci TMV okullarının sınavına katıldı

Moritanya\'da 1000 öğrenci TMV okullarının sınavına katıldı

Moritanya'da Türkiye Maarif Vakfı (TMV) okullarında yapılan Maarif Giriş Sınavı'na (MAGİS) yaklaşık 1000 Moritanyalı öğrenci katıldı. Başkent Nuakşot'ta ve balıkçılıkla uğraşan Türk nüfusunun yoğun olarak bulunduğu Nuadibu şehrinde 2024 yılı MAGİS sınavı gerçekleştirildi. 600 öğrenci Nuakşot'ta, 400 öğrenci ise Nuadibu'da ter dökerek Maarif okullarına kayıt yaptırmak için sınava girdi. Moritanya'da bu sınavda 1000 öğrencinin yer alması, Türkiye'ye olan güvenin ve Maarif okullarının eğitim kalitesinin bir göstergesidir. Ayrıca Nuadibu'da yaşayan Türk balıkçılar, şehirdeki en başarılı 30 öğrenciye burs sözü vermişti.

25.05.2024 18:26

Moritanya'da Türkiye Maarif Vakfı (TMV) okullarında yapılan Maarif Giriş Sınavı'na (MAGİS) yaklaşık 1000 Moritanyalı katıldı.

Başkent Nuakşot'ta ve balıkçılıkla uğraşan Türk nüfusunun yoğun olarak bulunduğu Nuadibu şehrinde 2024 yılı MAGİS sınavı yapıldı.

Nuakşot'ta 600 ve Nuadibu'da 400 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi, Maarif okullarına kayıt yaptırabilmek için ter döktü.

TMV ülke temsilcisi Taha Şen, AA muhabirine, ülke tarihinde ilk kez 1000 öğrencinin MAGİS'e girdiğini ifade etti.

Şen, bu başarının, Moritanyalıların Türkiye'ye olan güveni ve Maarif okullarının eğitim kalitesi sayesinde sağlandığını belirtti.

Nuadibu'da yaşayan Türk balıkçılar, şehirdeki en başarılı 30 öğrenciye burs sözü vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Moritanya'da 1000 öğrenci TMV okullarının sınavına katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement