Mozambik'te Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Mozambik'te Devlet Başkanlığı Seçimi

İlk sonuçlara göre yarışı iktidar partisi adayı önde götürüyor.

17.10.2014 14:25

Mozambik'te iki gün önce yapılan devlet başkanlığı seçimini iktidar partisinin adayı Felipe Nyusi'nin önde götürdüğü bildirildi.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Frelimo Partisi adayı ve Savunma Bakanı Nyusi sayılan oyların yüzde 63'ünü, muhalefet partisi Renamo'nun adayı Afonso Dhlakama yüzde 30'unu, Mozambik Demokratik Hareketi adayı Daviz Simango ise yüzde 7,5'ini aldı.

Kurul, 10 milyondan fazla kişinin 11 bölgede kullandığı oyların yüzde 20'sinin sayıldığını kaydetti. Mozambikliler, devlet başkanının yanı sıra parlamentoya gönderecekleri milletvekillerini seçmek için de oy kullandı.

Muhalefet partisi, resmi sonuçlar henüz açıklanmamasına rağmen iktidar partisinin seçimde usulsüzlükler yaptığını iddia ediyor.

Portekiz'den 1975'te bağımsızlığının kazanmasından bu yana ülkenin siyasi hayatında önemli yeri olan Frelimo ile Renamo, yaklaşık 1 milyon kişinin ölümüyle sonuçlanan ve 1992'de sona eren iç savaştan bu yana kıyasıya bir yarış içinde. Afrika'nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olarak gösterilen Mozambik, sahip olduğu zengin doğal kaynaklara rağmen dünyanın en fakir ülkeleri arasında gösteriliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mozambik'te Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement