Mucize Bebeğin Yaşam Savaşı - Son Dakika
Güncel

Mucize Bebeğin Yaşam Savaşı

Mucize Bebeğin Yaşam Savaşı

Anne karnında kalbi duran 29 haftalık kız bebek, Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki Özel Yücelen Hastanesi'nde ameliyatla alınıp tekrar hayata döndürüldü.

01.06.2013 13:46

Anne karnında kalbi duran 29 haftalık kız bebek, Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki Özel Yücelen Hastanesi'nde ameliyatla alınıp tekrar hayata döndürüldü. Solunum yetmezliği çeken bebek, ambulans helikopterle Antalya Medical Park Hastanesi'ne sevk edildi.

Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Ekincik Köyü'nde yaşayan, 29 haftalık hamile 20 yaşındaki Sinem Yavuz, dün evde fenalaşınca eşi 22 yaşındaki Murat Yavuz tarafından Ortaca Özel Yücelen Hastanesi'ne kontrole getirildi. Burada, hamileliğinin başından beri kontrollerini yapan doktoru Gül Biteker, genç kadının karnındaki bebeğin kalbinin durduğu fark etti. Doktorlar, annenin yaşamının da tehlikede olması nedeniyle ameliyata karar verdi. Eşinin de onayının alınmasının ardından kadın saat 21.00 sıralarında, 1 kilo 300 gram ağırlığında, 40 santim boyunda bir kız bebek dünya getirdi. Prematüre olarak doğan bebeğin kalbi, doktorların bir saatlik çabası sonucu tekrar çalıştırıldı. Solunum yetmezliği çeken bebek, küvöze alındı. 6 saatlik bir çalışma sonrasında durumu stabil hale gelen bebeğin daha donanımlı bir hastaneye sevkine karar verilip 112 Acil Çağrı Merkezi ile irtibata geçildi. Hastaneden bu sabah ambulansla alınan bebek Ortaca Şehir Stadyumu'na getirildi. Burada ambulans helikoptere nakledilen bebek, Antalya Medical Park Hastanesi'ne sevk edilip yeni Doğan Ünitesi'nde tedaviye alındı. Anne Sinem Yavuz'un ise Ortaca Yücelen Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ndeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Dr. Biteker, annenin durumunun iyi olduğunu, bebeğin tekrar hayata döndürebildikleri içinde mutlu olduklarını söyledi.

Bebeğin duran kalbinin tekrar çalıştıran çocuk doktoru Metin Ertürk, "Şu dakikaya kadar bebek hayati risk taşısa da nefes almaya başlamış olması bizim için sevindirici. Umarım, yaşyatabiliriz" dedi.

Baba Murat Yavuz, ilk bebekleri olduğu için kendilerinin de ne olduğunu anlayamadıklarını söyledi. Yavuz, "Eşim birden fenalaştı, ameliyata aldılar. Eşimin durumu iyi ama bebeğimizin hayati tehlikesi varmış. Daha bebeğimizin yüzünü göremedim. Bir ümit bekliyoruz. Eşim ile kararlaştırdık yaşarsa kızımızın adını 'Dilek' koyacağız" diye konuştu. - Muğla/ Ortaca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mucize Bebeğin Yaşam Savaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement