Muğla'da Cenaze Yıkama Kursuna Kadınlardan Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Cenaze Yıkama Kursuna Kadınlardan Yoğun İlgi

Muğla\'da Cenaze Yıkama Kursuna Kadınlardan Yoğun İlgi

Muğla'nın Ortaca İlçe Müftülüğü ile Halk Eğitim Merkezi, cenaze yıkama ve kefenleme kursu açtı.

13.02.2015 12:12  Güncelleme: 12:38

Muğla'nın Ortaca İlçesi müftülüğü ile halk eğitim merkezi işbirliğiyle 'cenaze yıkama ve kefenleme' kursu açıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurs sonrası 47'si kadın 91 kişiye törenle sertifikaları verildi.

Ortaca İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliğiyle açılan cenaze yıkama ve kefenleme kursuna, kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Üç hafta süren 30 saat süreli kursta, eğitimin ardından sınav yapıldı. Sınavı başarıyla geçen 91 kişinin tamamına sertifikaları törenle verildi. Sertifika törenine İlçe Müftüsü Zekeriya Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Hasgül, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Kuş, Belediye Meclis üyeleri Cafer Erol, Süleyman Dağdelen, Mesut Yazan, Mahalle Muhtarı Bayram Özal ve kursiyerler katıldı.

'ÜLKEDE İLK' AÇIKLAMASI

Ülkede resmi olarak ilk defa böyle bir kursun açıldığını söyleyen Müftü Çelik, "Özellikle kadın cenazelerde yıkayıcı ve kefen giydirici bulmakta zorluk çekilmekteydi. Biz de İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak bu kursu açtık. Talep olduğu takdirde bir kurs daha açabiliriz" dedi.

İHTİYAÇ VURGUSU

Kursa katılan kadınlardan Fatma Özdemir, köylerinde ölen kadınları yıkayacak kimse bulmakta sıkıntı çektiklerini, sürekli müftülükten yardım istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Artık cenazelerimizi daha hızlı yıkayacak ve cenaze yakınlarının telaşını bir nebze azaltacağız. Ben de bu maksatla bu kursa katıldım ve öğrendiğimiz bilgilerle artık cenaze yıkama işlemini yapacağıma inanıyorum." - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Cenaze Yıkama Kursuna Kadınlardan Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement