Mursi Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Mursi Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Mursi Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Muhammed Mursi tarafından yapılan anayasal değişiklikler ülkede gerginliğe yol açmaya devam ediyor.

26.11.2012 02:44  Güncelleme: 08:34

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından yapılan anayasal değişiklikler ülkede gerginliğe yol açtı. Tahrir Meydanı'nda toplanan binlerce kişi Mursi'yi protesto ederken polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 164 polisin de aralarında bulunduğu 297 kişi yaralandı. Protesto gösterileri sırasında 267 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. Tahrir Meydanı'nın çevresi trafiğe kapatılırken Başbakanlık, Meclis ve ABD Büyükelçilik binasının çevresinde alınan güvenlik önlemleri de artırıldı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin tarafından yapılan anayasal değişiklikler Mısır'ın başkenti Kahire protesto edildi. Tahrir Meydanı'ndaki protestolar devam ederken gündüz saatlerinde ABD Büyükelçiği önünde göstericiler ile polis arasında çatışmalar yaşandı. Polis göstericilere biber gazı sıkarken göstericiler de polise taşla karşılık verdi. Mısır İçişleri Bakanlığı, çatışmalar sırasında 164 polisin de bulunduğu 297 kişinin yaralandığını, olayları organize eden 267 kişinin de gözaltına alındığını duyurdu.

Yapılan değişikliklerin ardından acil olarak bir toplantı yapan Mısır Yüksek Yargı Konseyi, "Cumhurbaşkanının kararnamesi, yargının bağımsızlığı ve yargının kararlarına eşi benzeri görülmemiş bir saldırıdır." uyarısında bulundu. Mursi'nin aldığı kararların ardından hakim ve savcıların büyük bir kısmı greve giderken olayların büyümemesi için yetki konusunda alınan kararların iptal etmesi çağırısında bulunuldu.

Mursi'nin aldığı karara tepki gösteren muhalif lider Muhammed El Baradey de, "ılımlı güçlerin artık sesi duyulmayacaksa, bu durumda ülkenin iç savaş tehdidi altında" olduğunu savundu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Mursi, ülkede yaşanan olayların ardından bugün kurmayları ile olağanüstü toplandı. Müslüman Kardeşler, Salı günü Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek vermek için Abidin Meydanı'nında düzenleyecekleri gösterinin hazırlıklarını yaparken gösteri sırasında Mursi taraftarları ile muhaliflerin karşılaşması halinde büyük çatışmaların yaşanmasından endişe duyuluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mursi Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement