Mursi'nin İdam Kararına Karşı Protesto Eylemi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin İdam Kararına Karşı Protesto Eylemi Yapıldı

Mursi\'nin İdam Kararına Karşı Protesto Eylemi Yapıldı

Anadolu Öğrenci Birliği Gaziantep Şubesi, Mısır’ın darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararına karşı protesto eylemi yaptı.

19.05.2015 11:29

Anadolu Öğrenci Birliği Gaziantep Şubesi, Mısır'ın darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararına karşı protesto eylemi yaptı.

Askeri darbeyle görevden alınan ve idama mahkum edilen Muhammed Mursi için Anadolu Öğrenci Birliği Gaziantep Şubesi tarafından protesto eylemi düzenlendi. Anadolu Öğrenci Birliği üyelerinden Fatih Bozcan tarafından okunan basın açıklamasında, yıllarca zulüm altında kalan ve diktatörlerce yönetilmiş bir halkın özgürlük mücadelesinin bir yılını doldurmadan tanklar ve toplarla yok edilmeye çalışıldığı söylendi.

Yapılan açıklamada, "70 yıllık diktatörlüğe ses çıkarmayanlar, Mısır halkına barışı, selameti ve huzuru çok gördüler. Susturmak istediler. Şehadet nişanına bir kurşunu şahit tutan Esma'ları bu yüzden katlettiler, yok etmek istediler" denildi.

Rabia'tul Adeviyye'nin kahraman erlerine kan, kin ve kurşun kustuklarını belirten Bozcan, Batılıların olanları izlemeye devam ettiklerini vurguladı. Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri ve Rusya'nın da olayları izlemeye devam ettiğinin altını çizen Bozcan açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu zulümlere, haksızlıklara karşı duyarsız kalan, ses vermeyen, çığlık olmayan, görmezlikten gelen tün insanlık bu zulümden sorumludur. Bu noktada biz diz çöktürülmek istenilen bir başka ülke de Türkiye. Bizler bu süreçte kendi coğrafyamızda birebir yaşamış insanların evlatları ve torunlarıyız. Ölmüş insanların mezardan çıkarılıp dar ağaçlarında sallandırdıklarını da biliyoruz. Sadece Müslüman olduğu için ipe götürülenleri de biliyoruz. Gencecik fidanlara nasıl kıydıklarını da biliyoruz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mursi'nin İdam Kararına Karşı Protesto Eylemi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement