Muş'ta "Direnişten Dirilişe" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Muş'ta "Direnişten Dirilişe" Konferansı

Muş\'ta "Direnişten Dirilişe" Konferansı

Muş'ta, Diriliş Gençlik Derneği tarafından 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili "Direnişten Dirilişe" konferansı düzenlendi.

22.11.2016 13:18

Muş'ta, Diriliş Gençlik Derneği tarafından 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili "Direnişten Dirilişe" konferansı düzenlendi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, Diriliş Gençlik Derneği Genel Başkanı Berivan Algın, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferans, 15 Temmuz darbe girişimini konu alan sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Konferansta konuşan Diriliş Gençlik Derneği Genel Başkanı Berivan Algın, darbe girişimi gecesinde halkın gösterdiği birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Algın, 15 Temmuz gecesi Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle halkın sokaklara akın ettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Damarlarımızdaki asil kan, o gece yeniden çağlayarak aktı durmadan. Tüm iman yüklü sineler direndi tanka, topa, tüfeğe, hatta F-16'lara bile. Öyle bir çağladı ki bu iman, göğsünü siper etti kurşunlara, bombalara. Yeni Türkiye, 16 Temmuz sabahı tarihe adını yazdıran yiğitlerle tıpkı ecdadımız gibi, Metehanlarla, Kutluk Kağanlarla, Saltuk Buğra Hanlarla, Orhan ve Osman Gazilerle, Alparslanlarla yeniden dirilişe uyandı. Tarihimiz, ecdadımızın hayalleriyle değil hayatlarıyla yazılmıştı bugüne kadar. Ne mutlu bizlere ki halen tarihi, hayatlarıyla yazılan yiğitlerimiz, nesillerimiz var. Rabbim, bu milletin her daim yar ve yardımcısı olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta 'Direnişten Dirilişe' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement