Müslüman Mezarlığında Göçmen Danimarkalı Dayanışması - Son Dakika
Güncel

Müslüman Mezarlığında Göçmen Danimarkalı Dayanışması

Müslüman Mezarlığında Göçmen Danimarkalı Dayanışması

Dha DIŞ HABER- Müslüman mezarlığında göçmen Danimarkalı dayanışması KOPENHAG'a bağlı Brondby semtindeki Danimarka'nın ilk Müslüman mezarlığında, bilinmeyen kişiler tarafından gerçekleştirilen tahribatı kınamak için mezarlıkta bir tören düzenlendi.

08.06.2015 10:47

Dha DIŞ HABER- Müslüman mezarlığında göçmen Danimarkalı dayanışması

KOPENHAG'a bağlı Brondby semtindeki Danimarka'nın ilk Müslüman mezarlığında, bilinmeyen kişiler tarafından gerçekleştirilen tahribatı kınamak için mezarlıkta bir tören düzenlendi. Törene katılan çok sayıda Danimarkalı, tahrip edilen mezarlara çiçekler koydu, mumlar yaktı. Ölenlerin bir dakikalık saygı duruşu ile anıldığı törende, yapılan konuşmalarda, dostluk, birlik ve beraberlik mesajları verildi, Müslümanları kötü durumda bırakan Selafistler ve Hizb-ut Tahrir örgütü kınandı. Konuşmalarda ayrıca, radikal dincilerin '18 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde oy kullanmayın' çağrısına uyulmaması çağrısı yapıldı. Törene katılanlardan Sosyalist Halk Parti milletvekili Özlem Sara Çekiç, 'Saldırı insanlık dışı bir şey. Ölen insanlara bile saygı yok. Bence şerefsizce bir davranış. Aileler için de çok üzücü. Televizyonda da söylediğim gibi, selafistler, Hizb-ut tahrirciler sağda solda 'oy kullananlar Müslüman değil' gibi nutuklar atıyorlar. Ne onlar, ne de insanların boynunu kesen, kadınlara tecavüz eden IŞID Müslüman olamaz. İnsanlar oylarını kullanarak bu örümcek kafalılara en güzel cevabı verir. TV'deki programdan sonra çok tehdit alıyorum ama bir kadın olarak onlardan 100 erkeğe karşı durabilirim? dedi.

BİRLİK BERABERLİK ZAMANI

Mezarlıktaki anma törenine katılan Türk siyasetçilerden Kopenhag büyük bölge meclis üyesi Özkan Koçak, 'Buradaki insanlar derin üzüntü içinde. Saldırıyı kimlerin yaptığı bilinmiyor. Bizim dinimizde, kültürümüzde mezarlıklar çok önemlidir. Bence seçim öncesi bilerek yapılmış olabilir. Herşeye rağmen Müslümanlar birlik ve beraberlik içinde olmalı' derken, Ballerup Belediye Meclisi Üyesi Musa Kekeç, 'Bu olay hepimizi üzdü. Hepimiz bir araya gelerek bu konuları ele almamız gerekir. Adalet bakanı ile görüştük. O da üzüntüsünü bildirdi. Ama daha da güçlenmemiz gerekiyor' dedi. Vatandaşlarımızdan Mustafa Deveci, yaşanan olayların üzücü olduğunu belirterek, saldırının tüm Müslümanları çok üzdüğünü söyledi. Mustafa Deveci ve Musa Kekeç, mezarlığın daha düzenli olması ve mutlaka kamera sistemi ile korunması gerektiğini söyledi. Milletvekili adayı Özkan Ekiz de 'Saldırı kabul edilemez. Sadece Müslümanlara yönelik değil. Tüm insanların mezarlarına saygı göstermek gerekir. Bu Yahudiler için olabilir, Hristiyanlar için olabilir. Danimarkalıların buraya gelip çiçek bırakmaları çok güzel. Bu davranışlarından dolayı teşekkür etmek gerekir' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müslüman Mezarlığında Göçmen Danimarkalı Dayanışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement