Mustafakemalpaşa'da Dama Ateşi Yandı - Son Dakika
Güncel

Mustafakemalpaşa'da Dama Ateşi Yandı

Mustafakemalpaşa\'da Dama Ateşi Yandı

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Uluslararası Dama Şampiyonası' düzenlenen açılış töreni ile başladı.

03.09.2013 11:46

Türkiye'de unutulmaya yüz tutmuş olan dama oyununa yeniden hayat vermek, dünyadaki ve Türkiye'deki dama oyuncularını bir araya getirmek amacıyla yapılan şampiyona, bu yıl 14. kez kapılarını dama severlere açtı.

Türkiye'nin çeşitli kentleri ile birlikte Lübnan ve Kuveyt gibi dost ülkelerden gelen 180 usta damacının yarışacağı şampiyonanın Merkez Katlı Pazaryeri'nde yapılan açılış törenine;

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Mustafa Eren ve Doğan Deniz, Türk Daması Federasyonu Başkanı Kemal Demirel, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Dırakman, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda dama sever katıldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı'nın gösteriyle başlayan şampiyonanın açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 14 yıldır barış ve kardeşliğin sınır tanımadığı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

'Damayı Olimpiyatlarda görmek istiyoruz'

Başkan Kurtulan; " Dama kültürü iki taşı yer değiştirmek değildir. Yıllardır bu şampiyonaya katılanlar kardeşlik köprülerini güçlendirerek, sevgi halkalarını çoğaltıyorlar. Bu Mustafakemalpaşa için büyük bir onurdur. Bunu bir ideal olarak kabul ederek, damanın yaygınlaştırılmasına destek verenlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Türk Daması Federasyonu'nun kurulması ile bu güzel oyunu geniş kitlelere ulaştırma yönünde büyük bir adım attık. Şimdiki hedefimiz, damayı Olimpiyat Oyunları'nda görmek. Bunun için kültür elçilerimiz olan damacılarla birlikte her türlü çalışmayı ve girişimi yapacağız. 14. Uluslararası Dama Şampiyonası için Mustafakemalpaşa'ya gelen tüm damacılarımıza dostça bir turnuva diliyorum. Geçmişten günümüze kadar bu şampiyonada emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

'Mustafakemalpaşa damacıların evidir'

Türk Daması Federasyonu Başkanı Kemal Demirel ise 14 yıl önce Mustafakemalpaşa'da yanan dama ateşinin tüm Türkiye'ye yayıldığını söyledi.

Demirel; " Binlerce yıllık geçmişi olan damanın miladı Mustafakemalpaşa'dır. 14 yıl önce başlatılan bu organizasyon şunu göstermiştir ki; damacılar bir aile, Mustafakemalpaşa ise damacıların evidir. Damaya emek veren herkese şükranlarımı sunuyor, zihin sporunun ustalarına centilmence bir mücadele diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan törende, damanın Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasına yaptıkları katkılardan dolayı dama dernek temsilcilerine plaket verdi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın temsili açılış oyunu ile start alan 14. Uluslararası Dama Şampiyonası'nın ilk günü, damacıların kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

9 tur üzerinden yapılan yarışmalarda uluslararası satranç kurallarının uygulandığı şampiyona 3 gün sürecek ve dereceye giren damacılar, 25 Ağustos Pazar günü saat 15.00'da yapılacak final maçlarının ardından düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mustafakemalpaşa'da Dama Ateşi Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement