Musul'u Çok Geçmeden Geri Alırız' - Son Dakika
Güncel

Musul'u Çok Geçmeden Geri Alırız'

Musul\'u Çok Geçmeden Geri Alırız\'

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Musul'u geri almak için yapılacak askeri operasyonunun çok sürmeyeceğini, IŞİD militanlarının kentte kökleşmiş durumda olmadığını söyledi.

16.09.2014 09:17

Irak'taki IŞİD krizini ele almak için uluslararası toplantının düzenlendiğini Paris'te konuşan Caferi, " Musul'u özgürlüğüne kavuşturmak o kadar zor olmayacak, orta vadede bunu başaracağımızı düşünüyorum" dedi.

ABD yönetimi ise daha önce yaptığı açıklamalarda Irak ordusunun Musul'un geri alması konusuna şüpheyle yaklaşmış, bunun sanıldığı kadar kolay olmadığını belirtmişti.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü Irak'ın kuzeyindeki en büyük kentlerden Musul ile başkent Bağdat'ın kuzeyindeki Tikrit kentini haziran ayında ele geçirmişti.

IŞİD gündemiyle toplanan Paris'teki konferansa katılan Batılı ülkelerle bölge ülkeleri, örgüte karşı mücadelede Irak'a askeri yardım kararı almıştı. Pazartesi günü toplantının sonuç bildirgesinde "Yeni Irak hükümetine ihtiyaç duyulan her şekilde yardım edilecektir. Bunun içinde uygun askeri yardım da var. Yardım, uluslararası hukuk ve sivil güvenliğine uygun olarak Iraklı yetkililerin bildirdiği ihtiyaçlar doğrultusunda yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, IŞİD'in mali kaynaklarının kurutulması için ilerleyen günlerde Bahreyn'de uluslararası bir konferans düzenleneceğini açıkladı.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Musul'u Çok Geçmeden Geri Alırız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement