Muzaffer Eryılmaz'ın "Görevi Kötüye Kullanma" Davası - Son Dakika
Güncel

Muzaffer Eryılmaz'ın "Görevi Kötüye Kullanma" Davası

Muzaffer Eryılmaz\'ın "Görevi Kötüye Kullanma" Davası

Eski Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın da arasında bulunduğu 3 eski belediye yöneticisinin, "yargı kararını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullandıkları" iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

20.09.2012 12:14

Eski Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın da arasında bulunduğu 3 eski belediye yöneticisinin, "yargı kararını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullandıkları" iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya şikayetçi Kenan Özer, sanıklardan eski Belediye Başkan Yardımcısı Duran Yönel ve eski İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Seyhan Torlak ile taraf avukatları katıldı.

Başka bir soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Muzaffer Eryılmaz'ın hazır bulunmadığı duruşmada sanıklara, "müşteki Özer'in göreve iadesine ilişkin mahkeme kararlarını uygulamayarak, görevi kötüye kullandıkları" suçlaması karşısındaki savunmaları soruldu.

Sanık Yönel, 2004'te Çankaya Belediyesi'nde çalışmaya başladığını ve başkan yardımcılığı yaptığını belirterek, "Müşteki, ben belediyeye gelmeden önce görevden alınmış. Konuyla ilgili bilgim yok. Mahkeme kararının uygulamaya konulup konulmadığını da bilmiyorum. Benim görevim dahilindeki bir konu değil. İşler zaten hiyerarşik sistem içinde yürür. Şahısları görevden almaya yetkim yok" diye konuştu.

Sanık Torlak ise belediyede başka görevde bulunurken 2005'te personel müdürlüğü görevine getirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Müştekinin görevden alınması daha önceki yıllara aittir. Mahkemeden lehine karar aldıktan sonra ben kendisini sağlık işleri müdürlüğünde görevlendirdim. Her müdürlük bir başkan yardımcısına bağlı olarak görev yapar. Benim görev yaptığım personel müdürlüğü de Duran Bey'e bağlıydı. 2007'de kanunla kadrolar daraltıldı ve müdürlük sayıları düşürüldü. Kenan Bey'in müdürlük kadrosu elinden alınmadı, eşdeğer bir müdürlüğe atandı. Halen aynı maaşı almakta ve lojmanda oturmaktadır."

Müşteki Özer ise 1989'da belediyenin sağlık işleri müdürlüğünü kurduğunu anlattı. "Bazı uçuk projelerine karşı çıkması" nedeniyle Muzaffer Eryılmaz'ın kendisini görevden almak istediğini ifade eden Özer, şu beyanda bulundu:

"Bu nedenle bana anlamsız ve dayanaksız 8 maaş kesme cezası ve 6 kademe ilerleme cezası verildi. Sonrasında da bazı ithamlarla görevden alındım. Görevden alınmama karşı İdare Mahkemesi'nde dava açtım ve kazandım. Sağlık İşleri Müdürlüğü norm kadro olmasına rağmen beni oraya değil, 'yüzer-gezer' tabir edilen müdürlüklere atadılar. Bir görev verilmedi. Bunun üzerine tekrar dava açtım. Bu yapılanın da usulsüz olduğu anlaşıldı, ancak yine sağlık müdürlüğü kadrosuna verilmedim. Sanıklardan şikayetçiyim."

Mahkeme, Muzaffer Eryılmaz'ın savunmasının alınması ve diğer eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Sanıkların 6'şar aydan 2'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Muhabir: Barış Kılıç - İlkay Güder

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muzaffer Eryılmaz'ın 'Görevi Kötüye Kullanma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement