Myanmar'da Yaralar Tika Eliyle Sarılıyor - Son Dakika
Güncel

Myanmar'da Yaralar Tika Eliyle Sarılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Maynmar’da Paktauw Bölgesi’ndeki Kyinyi Pyin kampında çıkan yangında zarar gören ailelere gıda ve malzeme yardımında bulunuldu.

10.01.2018 11:15

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Maynmar'da Paktauw Bölgesi'ndeki Kyinyi Pyin kampında çıkan yangında zarar gören ailelere gıda ve malzeme yardımında bulunuldu.

Beş yıl önce yerlerinden edilen ve Kaladan Nehri etrafında kurulan köy ve kamplara yerleştirilen Rohingyaların sorunlarına sel ve yangın gibi tabii afetler de etkileniyor. Yaşanan yeni olayların gündemin üst sıralarında yer alması daha önce yaşanan olayların unutulmasına ve insanların umutsuz hale gelmesine sebep oluyor.

Umutların tükenmekte olduğu birçok coğrafyada faal olan ve umutların yeniden yeşermesine katkı sağlayan TİKA bir taraftan Ağustos ayındaki olaylar neticesinde sınırın diğer yanındaki Bangladeş'e sığınan Rohingyalı mültecilerin insani ihtiyaçlarıyla ilgilenirken diğer yandan da Myanmar'da kalan Rohingyaların yaralarının sarılmasına katkı sağlıyor.

Paktauw bölgesindeki Kyinyi Pyin kampında Aralık ayında meydana gelen yangın sonucunda kullanılamaz hale gelen bambu evlerin yeniden inşa edilmesine yönelik bir çalışma yürüten TİKA, yangından etkilenen ailelerin acil ihtiyaçlarını giderme konusunda adım atarak 11 farklı malzemeden oluşan yardımları ulaştırdı. Battaniye, kıyafet, cibinlik, mutfak seti ve gıda malzemelerini içeren acil yardımdan yaklaşık 250 kişi yararlandı. Çalışmanın ikinci aşamasının da tamamlanmasıyla 60 ailenin barınma ihtiyacı da karşılanmış olacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Myanmar'da Yaralar Tika Eliyle Sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement