Myk, "İş Güvenliği Eylem Paketi"Ne Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Myk, "İş Güvenliği Eylem Paketi"Ne Hazırlanıyor

Myk, "İş Güvenliği Eylem Paketi"Ne Hazırlanıyor

MYK Başkanı Akbaş : "Eylem Paketi'nde yer alan çok tehlikeli işlerden başlanarak çalışanlarımızın MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almasının zorunlu hale getirilecek olması kuşkusuz kurumumuz açısından çok önemlidir" "Bu zorunluluğu yerine getirmek ve çalışanları mağdur etmemek için gerekli altyapı hazırlıklarına.

13.11.2014 11:30

YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Bayram Akbaş, İş Güvenliği Eylem Paketi'nde yer alan tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik, mesleki yeterlilik belgesi alınması zorunluluğuna ilişkin, "Bu zorunluluğu yerine getirmek ve çalışanları mağdur etmemek için gerekli alt yapı hazırlıklarına başlanmış olup, yasal düzenlemelerin yürürlüğe girmesine müteakip çalışanların mesleki yeterlilik belgelerini nasıl ve nereden edinecekleri kamuoyuna açıklanacaktır" dedi.

Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde yaşanan iş kazalarına değinerek "Bu yaşadığımız elim iş kazalarının, iş sağlığı ve güvenliğini içselleştirmiş, mesleki niteliğe haiz ve belgeli iş gücünün istihdam edilmemesinden kaynaklandığını ortaya koymaktadır" diye konuştu.

MYK belgelerinin yaygınlaşması ile sağlanacak nitelikli iş gücü istihdamı ile iş sağlığı ve güvenliği açısından ciddi iyileşmeler sağlanacağına dikkati çeken Akbaş, "Orta ve uzun vadede tüketiciye daha kaliteli mal ve hizmet sunulacak ve işsizliğin azalmasına katkı sağlanacaktır. İstihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasıyla beraber, ülke ekonomimiz küresel alanda daha rekabetçi yapıya kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan İş Güvenliği Eylem Paketi'nde, "Çok tehlikeli işlerde çalışan 2 milyon 700 bin çalışanımıza mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getireceğiz" sözünü anımsatan Akbaş, şöyle devam etti:

"Dün, Sayın Başbakanımız tarafından kamuoyuna açıklanan İş Güvenliği Eylem Paketi, çalışma hayatımız için alınacak çok önemli tedbirleri ve yeni düzenlemeleri içermektedir. Eylem Paketi'nde yer alan çok tehlikeli işlerden başlanarak çalışanlarımızın MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almasının zorunlu hale getirilecek olması kuşkusuz Kurumumuz açısından çok önemlidir. Bu zorunluluğu yerine getirmek ve çalışanları mağdur etmemek için gerekli alt yapı hazırlıklarına başlanmış olup, yasal düzenlemelerin yürürlüğe girmesine müteakip çalışanların mesleki yeterlilik belgelerini nasıl ve nereden edinecekleri kamuoyuna açıklanacaktır." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Myk, 'İş Güvenliği Eylem Paketi'Ne Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement