Namaz Kılıyor Bahanesiyle Camiden Halı Çaldı - Son Dakika
Güncel

Namaz Kılıyor Bahanesiyle Camiden Halı Çaldı

Namaz Kılıyor Bahanesiyle Camiden Halı Çaldı

Konya'da 20 yaşındaki Mehmet Demir, namaz kılmak bahanesiyle girdiği camide seccade büyüklüğündeki halıyı montunun içerisine saklayarak çaldı.

03.12.2012 16:21  Güncelleme: 16:23

Konya'da namaz kılmak bahanesiyle girdiği camide seccade büyüklüğündeki halıyı montunun içerisine saklayarak çalan 20 yaşındaki Mehmet Demir, ve gözcülük yaptığı belirlenen arkadaşı 19 yaşındaki Abdullah Erten polis tarafından yakalandı. Mahalle halkı tarafından linç edilmek istenen şüpheliyi korumak isteyen bir komiser kalp krizi geçirdi. Rahatsızlanan polis hastanede tedavi altına alınırken, zanlılar da polis merkezine götürüldü. Camideki hırsızlık anı ise güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi.Olay, 1 Aralık günü Selçuklu İlçesi Hocacihan 100. Yıl Mahallesi Messur Cami Cami'de meydana geldi. Namaz kılmak bahanesiyle camiye giren Mehmet Demir içeride kimsenin olmadığını gördü. En ön safa geçen Demir, çalacağı seccade büyüklüğündeki halının önüne diz çökerek oturdu. Bir müddet namaz kılar gibi yapan Demir, selam veriyor numarasıylada etrafına bakarak kimsenin gelmediğine kanaat getirince önündeki halıyı toplayarak montunun arasına sakladı. Daha sonra ayağa kalkan Demir, koltuğunun arasına aldığı ve içerisinde halı bulunan montuyla camiden uzaklaştı.

Bir süre sonra içeriye giren cami cemaati halının çalındığını fark etmesi üzerine durum polise bildirildi. Olay yerine gelen polis güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek hırsızlık şüphelisini belirlerken, olay yerinde gözcülük yaptığı ileri sürülen ve cami cemaati tarafından fark edilen Abdullah Erten'in de eşgalini aldı. Mahallede araştırma yaparan polis, Erten'i gözaltına almak isterken mahalle halkı linç etmek istedi. Bu sırada araya girerek şüpheliyi korumak isteyen komiser Mustafa Altun, kalp krizi geçirdi. Rahatsızlanan polis, ambulansla hastaneye kaldırılırken, göz altına alınan şüpheli de sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Abdullah Erten'in verdiği ifade doğrultusunda maddi değeri yaklaşık 500 lira olduğu öğrenilen halıyı çaldığı tespit edilen Mehmet Demir ise satmak isterken Yeni Mahalle'de göz altına alındı. Polis merkezinde sorguları tamamlanan şüpheliler, dün sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hastaneye kaldırıldıktan sonra by-pas ameliyatı geçirdiği belirlenen komiser Mustafa Altun'un ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Namaz Kılıyor Bahanesiyle Camiden Halı Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement