NATO Boru Hattından Akaryakıt Çaldılar - Son Dakika
Güncel

NATO Boru Hattından Akaryakıt Çaldılar

NATO Boru Hattından Akaryakıt Çaldılar

Kocaeli'de akaryakıt hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 21 kişi, adliyeye sevk edildi.

11.02.2013 12:24  Güncelleme: 12:45

Kocaeli'nin Derince ve Körfez ilçelerinde NATO boru hattından akaryakıt hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 21 kişi, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, yaklaşık 200 bin TL harcama yapıp kurdukları düzenekle 150 ton uçak benzinini boru hattından çektikleri, ardından bunu çeşitli yakıt türlerine dönüştürdükleri, ancak satamadan yakalandıkları belirlendi.

Kocaeli'nin Derince ve Körfez ilçelerinden geçen NATO boru hattından sistemli olarak akaryakıt hırsızlığı yaptıkları iddia edilen şebekeyi takip altına alan polis, geçen 7 Şubat'ta operasyon düzenledi. Kocaeli, İstanbul, Tokat ve Amasya'da eş zamanlı yapılan operasyonlarda, elebaşı olduğu iddia edilen Mehmet Çitil'in de aralarında bulunduğu 21 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda 7 kamyon, 3 minibüs, 5 beton delme makinesi, NATO hattından yakıt çekmek için kullanılan 500 metrelik hortum, 10 akaryakıt tankı ve boru hattından yakıt çekmek için kullanılan çeşitli düzenekler, 1 ruhsatsız tabanca, yaklaşık 200 gram toz esrar ve bir miktar da hintkeneviri tohumu ele geçirildi.

Şüphelilerin NATO boru hattına ulaşabilmek için satın aldıkları inşaat malzemeleri ile özel düzeneklere yaklaşık 200 bin lira harcadıkları belirlenirken, boru hattından 150 ton uçak benzini çektikleri, çeşitli solventlerle bunları normal benzin veya motorine dönüştürdükleri saptandı. Ancak şüphelilerin akayakıtı satamadan polisin operasyonu gerçekleştirdiği öğrenildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürülüğü'nde ifadeleri tamamlanan 21 şüpheli, bu sabah erken saatlerde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel NATO Boru Hattından Akaryakıt Çaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement