Nazımiye'deki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Nazımiye'deki Terör Saldırısı

Nazımiye\'deki Terör Saldırısı

Tunceli Valisi Osman Kaymak, terör örgütü PKK'nın kadın çocuk ayırt etmeden insanlık dışı saldırılar gerçekleştirdiğini belirterek, "Devlet olarak Tunceli'de teröre asla geçit vermeyeceğimizin, bu hain saldırılara gereken cevabın verildiğinin ve bundan sonra da verileceğinin bilinmesini istiyorum.

02.09.2016 01:31

Tunceli Valisi Osman Kaymak, terör örgütü PKK'nın kadın çocuk ayırt etmeden insanlık dışı saldırılar gerçekleştirdiğini belirterek, "Devlet olarak Tunceli'de teröre asla geçit vermeyeceğimizin, bu hain saldırılara gereken cevabın verildiğinin ve bundan sonra da verileceğinin bilinmesini istiyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız." dedi.

Vali Kaymak, beraberindeki Cumhuriyet Başsavcısı Başak Eryılmaz Şaktanlı ve İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ile 22 Ağustos'ta terör örgütü mensuplarınca roketatar, el bombaları ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen ve bir uzman çavuşun şehit olduğu, 2 terör örgütü mensubunun ölü ele geçirildiği saldırının gerçekleştirildiği Nazımiye ilçesine ziyarette bulundu.

Nazımiye Kaymakamı Akın Zor tarafından karşılanan Vali Kaymak, Şaktanlı ve Şen, saldırının gerçekleştiği Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Amirliği ve polis lojmanlarında incelemelerde bulundu.

Kaymakam Zor'dan saldırılar hakkında bilgi alan Vali Kaymak ve beraberindekiler, daha sonra İlçe Emniyet Amirliğine yönelik saldırı anında MOBESE kameralarınca kaydedilen görüntüleri izledi.

İlçedeki Kemal Kılıçdaroğlu Parkı ile Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimliği Sağlık Merkezini de ziyaret eden Vali Kaymak, saldırıya uğrayan personele "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Vali Kaymak, burada yaptığı açıklamada, terörün yakıp yıkmaktan başka bir amaç taşımadığını ve kalleş yüzünü bir kez daha gördüklerini belirterek, "Devlet kurumlarının yanı sıra personelimizin ailelerinin de ikamet ettiği lojmanlara yapılan bu saldırılar gösteriyor ki terör örgütü PKK, kadın-çocuk ayırt etmeden insanlık dışı saldırılar gerçekleştirmekte, sağlık kurumlarına ve ambulanslarımıza zarar vererek dolaylı olarak vatandaşlarımızın canına, huzuruna da kastetmektedir." diye konuştu.

"Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız"

Teröre geçit vermeyeceklerini belirten Kaymak, "Devlet olarak Tunceli'de teröre asla geçit vermeyeceğimizin, bu hain saldırılara gereken cevabın verildiğinin ve bundan sonra da verileceğinin bilinmesini istiyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Kaymak, saldırının alçakça ve lanetlenmesi gereken bir hareket olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu alçak ve lanetlenmesi gereken saldırıda şehit olan askerimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralanan arkadaşlarımıza şifa diliyorum. Burada kahramanca mücadele eden tüm personelimize teşekkür ediyor, Nazımiyeli vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize geçmiş olsun diyor, tüm vatandaşlarımızı teröre karşı gereken tavrı göstermeye davet ediyorum."

Kaymak, incelemeleri sonrası saldırıya uğrayan binalarda oluşan hasarların giderilmesini, hizmet binalarının güçlendirilerek daha güvenlikli hale getirilmesini, güvenlik tedbirlerinin yeniden gözden geçirilip artırılması için yetkililerden gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nazımiye'deki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement